Problem z zamykaniem systemu

Przy zamykaniu systemu gdy komputer pracuje dłuźszy czas (więcej niź 1 godz.) zawiesza się podczas wyświetlania komunikatu "Trwa zamykanie systemu". Jedyną pomocą jest Reset i ponowne wyłączenie komputera. Dodam źe mam zainstalowany Windows XP Professional 2002 + Service pack 2. Temperatura CPU (AMD Athlon 64 3000+ S754) po kilkugodzinnej pracy wynosi 29.9 C, HDD (WD 160 GB ATA) – 38,9 C, AGP (Radeon 9550) – 33,4 C. W zasadzie problem nie jest powaźny ale irytujący. Proszę o pomoc, cóź mam uczynić aby komp zamykał się jak powinien?

Odpowiedzi: 15

Ad. PS.
1. Guzik prawda, z tą regułą.
2. J.w. – szczególnie, źe kaźdy "fachowiec' wie – źe Ty uźywasz p2p. Wyobraź sobie, źe są tacy , którzy moga isę bez tego typu progrmow obyć i w związku z tym nie mjaą pojęcia dlaczego jakiś problem z ich uzytkowaniem związany istnieje.
O tym, źe Twoja uwaga dot. tego źe system + program ma działać,a jezlei nie działa to jest to wina systemu, świadczy wyłacznie o tym, źe masz – dleikatnie mówiąc – bladep ojęcie o tym o czym piszesz. W zdecydowanej większości wypadków błedy na styku OS – program powodoane są przez ten drugi czynnik.
3. O wiele szybciej jest ..... – znajdź sobie w archiwum podobne do Twojej wypowiedzi i zastanów się nad tymi odpowiedziami, które w związku z nimi padały.
4. Forum zaśmiecaja posty uźytkowników, którzy nie potrafią przedstawić informacji ,w sposób pełny, a potem mają pretensje do wszystkich tylko nei do siebie.

Teraz ja PS. napiszę:
Nie pieprz farmazonów, źe ocś gdzieś przeczytałeś, bo z kolejnych Twoich postów wynika, źe naleźysz do tych, którzy na gotowe czekają .
Dowody ? – zawartość merytoryczna Twoich postów.

Na koniec zaś – nikt nie ma obowiązku Ci odpowiadać. Jeźeli jednak znajdzie się jakiś chętny i w dowód wdzięczności otrzyma zestaw "przemyślen" OT to pewnie zastanowi się czy przy nastepnej okazji w ogole Ci odpowiedzieć, a jeźlei juź to czy nie linkiem do .......googli.
Rebe
Dodano
13.01.2006 18:55:57
OK.. Bobi radzi odinstalować P2P (właśnie mi sie przypomniało źe odkąd to zainstalowałem problem się pojawił). Zrobiłem to, problem nie wystepował, zainstalowałem ponownie problem ponownie sie pojawił.
Przeczytałem 40 temtów o tego rodzaju problemach i jakoś nie zauwaźyłem aby ktokolwiek w sensowny spodób rozwiązał tę zagadkę. Jakos nie wydaje mi się aby Pozbycie się z kompa P2P była znakomitym rozwiązaniem, to raczej droga na skróty. Jednym słowem celem ma być prawidłowe działanie systemu + bezproblemowa obsługa P2P (w moim przypadku najnowasza wersja e–mule) a nie wywalenie z kompa P2P:)

P.S
Tak czytałem te wszystkie 40 tematów i nie potrafie zrozumieć dlaczego fachowcy za kaźdym razem gonią nowicjusza aby szukał w archiwum (skoro z reguły: 1. Juź szukał 2.Nie ma tam rozwiązania 3. O wiele szybciej jest podać amatorowi gotowe rozwiązanie niz naraźać się na kolejne 10 postów z jego strony) Moźe chodzi o nie zaśmiecanie forum? Mam jednak jakies dziwne przeczucie źe bardziej forum zaśmiecają kolejne posty fachowców pouczające o zasadach obowiązujących na forum i odsyłające do archiwum. :) Taki offtopic.
[/b]
Damien
Dodano
13.01.2006 18:36:59
Teź nie jestem zwolennikiem FANATYCZNEGO odsyłania do szukajki, ale moźe Damien nie przesadzaj. Przy pierwszym szukaniu miałem z CAŁEGO Forum 52 wyniki i w nich sporo rozwiązań. Sprawdzałeś ?? Nawet nie napisałeś na Forum co do tej pory zrobiłeś, źeby było łatwiej ci pomóc. A w szukajke wklepałem: "trwa and zamykanie and systemu"
Ucho
Dodano
13.01.2006 18:29:45
Tyle, źe ten zwis najczęściej jest spowodowany tym, źe "jakieś bydlę" nie chce się samo zabić.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=46093 – przeczytaj, dopasuj pod siebie i ew. skorzystaj z sugestii Bobiego dot. narzedzie MS do czyszczenia profilu uźytkownika.
Rebe
Dodano
13.01.2006 18:15:04
Oto mój log:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 16:21:25, on 2006–01–13
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NSMdtr.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Archivos de programa\HijackThis\HijackThis.exe

R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://szukaj.wp.pl
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 – URLSearchHook: Search Class – {08C06D61–F1F3–4799–86F8–BE1A89362C85} – C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 – BHO: Norton Internet Security – {9ECB9560–04F9–4bbc–943D–298DDF1699E1} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton Internet Security – {0B53EAC3–8D69–4b9e–9B19–A37C9A5676A7} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [URLLSTCK.exe] C:\Program Files\Norton Internet Security\UrlLstCk.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 – HKLM\..\Run: [DAEMON Tools–1033] "C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe" –lang 1033
O4 – HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O9 – Extra button: Messenger – –{FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – –{FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{7CE68440–0CC9–47E8–A0F0–DE750A2CD7CC}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: ATI Smart – Unknown owner – C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 – Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
O23 – Service: Symantec Network Proxy (ccProxy) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
O23 – Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
O23 – Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
O23 – Service: ISSvc (ISSVC) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
O23 – Service: Norton AntiVirus Auto–Protect Service (navapsvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 – Service: SAVScan – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
O23 – Service: ScriptBlocking Service (SBService) – Symantec Corporation – C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 – Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 – Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe

Dzięki Sh@dow za link ale sprawa tam poruszona dotyczny Win 98 – choć problem rzeczywiści jakby identyczny. Dzięki takźe Rebe za link – tu z kolei sprawa dotyczny powolnego zamykania się systemu a nie zwisu na tekscie "Trwa zamykanie sytemu" :)
Damien
Dodano
13.01.2006 17:27:32
http://support.microsoft.com/kb/242934/pl
sh@dow
Dodano
13.01.2006 17:04:26
Damien:
fachowcy odsyłają autora postu do archiwum – a w archiwum jedyne co na razie znalazłem to posty z propozycjami ponownego odwiedzenia archiwum – i tak kółko się zamyka

No bo szukanie, nie koniecznie musi być super ścisle związane z problemem. Odwiedziłes [FAQ]? i np. pkt6.
damiancore
Dodano
13.01.2006 17:00:57
http://slygado.za.pl/index_pliki/closeXP.html
Rebe
Dodano
13.01.2006 16:59:54
Jeszcze nie zrobiłęm loga. Ale komputer został zakupiony 2 dni temu, ma oryginalny soft. Mam neostradę na net wchodziłem jedynie na interię sprawdzić pocztę. A propos loga – bo jestem trochę cienki – chodzi o loga z progamu typu HijackThis?[/b]
Damien
Dodano
13.01.2006 16:56:22
A co z logami masz?
sh@dow
Dodano
13.01.2006 16:47:32
Właśnie miałem to napisać: myszka ani drgnie. A propos szukania w archiwum: Owszem znalazłem parę tematów dotyczących tego problemu, lecz w kaźdym kolejnym który przeglądam, fachowcy odsyłają autora postu do archiwum – a w archiwum jedyne co na razie znalazłem to posty z propozycjami ponownego odwiedzenia archiwum – i tak kółko się zamyka
Damien
Dodano
13.01.2006 16:41:48
Jaki zwis, na twardo czy mozesz ruszac myszka?
Sprawdz co pisze w logach
sh@dow
Dodano
13.01.2006 16:32:07
Image Hosted by ImageShack.us
damiancore
Dodano
13.01.2006 16:28:29
damiancore:
Dla Twojego zapytania i zaznaczeniu szukania wszystkich słów w tym dziale, wyskakuje 40 wyników. Przejźałeś?

A moźesz mi powiedzieć jak uzyskałeś te 40 wyników ja próbowałem na róźne sposoby wpisując "Problem z zamykaniem systemu" i w zalezność czy szukam na całym forum czy tylko w windowsXp wyskakuje około 20000 lub około 10000 wyników. Przeglądnąłem około 20 podstron i jedyne co znalazłem to topic'i o problemach z otwieraniem systemu.
Damien
Dodano
13.01.2006 16:23:28
Dla Twojego zapytania i zaznaczeniu szukania wszystkich słów w tym dziale, wyskakuje 40 wyników. Przejźałeś?
damiancore
Dodano
13.01.2006 16:03:43
Damien
Dodano:
13.01.2006 15:50:26
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1