Problem z zamykaniem systemu
Przy zamykaniu systemu gdy komputer pracuje dłuźszy czas (więcej niź 1 godz.) zawiesza się podczas wyświetlania komunikatu "Trwa zamykanie systemu". Jedyną pomocą jest Reset i ponowne wyłączenie komputera. Dodam źe mam zainstalowany Windows XP Professional 2002 + Service pack 2. Temperatura CPU (AMD Athlon 64 3000+ S754) po kilkugodzinnej pracy wynosi 29.9 C, HDD (WD 160 GB ATA) – 38,9 C, AGP (Radeon 9550) – 33,4 C. W zasadzie problem nie jest powaźny ale irytujący. Proszę o pomoc, cóź mam uczynić aby komp zamykał się jak powinien?
Odpowiedzi: 15
Ad. PS.
1. Guzik prawda, z tą regułą.
2. J.w. – szczególnie, źe kaźdy "fachowiec' wie – źe Ty uźywasz p2p. Wyobraź sobie, źe są tacy , którzy moga isę bez tego typu progrmow obyć i w związku z tym nie mjaą pojęcia dlaczego jakiś problem z ich uzytkowaniem związany istnieje.
O tym, źe Twoja uwaga dot. tego źe system + program ma działać,a jezlei nie działa to jest to wina systemu, świadczy wyłacznie o tym, źe masz – dleikatnie mówiąc – bladep ojęcie o tym o czym piszesz. W zdecydowanej większości wypadków błedy na styku OS – program powodoane są przez ten drugi czynnik.
3. O wiele szybciej jest ..... – znajdź sobie w archiwum podobne do Twojej wypowiedzi i zastanów się nad tymi odpowiedziami, które w związku z nimi padały.
4. Forum zaśmiecaja posty uźytkowników, którzy nie potrafią przedstawić informacji ,w sposób pełny, a potem mają pretensje do wszystkich tylko nei do siebie.
Teraz ja PS. napiszę:
Nie pieprz farmazonów, źe ocś gdzieś przeczytałeś, bo z kolejnych Twoich postów wynika, źe naleźysz do tych, którzy na gotowe czekają .
Dowody ? – zawartość merytoryczna Twoich postów.
Na koniec zaś – nikt nie ma obowiązku Ci odpowiadać. Jeźeli jednak znajdzie się jakiś chętny i w dowód wdzięczności otrzyma zestaw "przemyślen" OT to pewnie zastanowi się czy przy nastepnej okazji w ogole Ci odpowiedzieć, a jeźlei juź to czy nie linkiem do .......googli.
1. Guzik prawda, z tą regułą.
2. J.w. – szczególnie, źe kaźdy "fachowiec' wie – źe Ty uźywasz p2p. Wyobraź sobie, źe są tacy , którzy moga isę bez tego typu progrmow obyć i w związku z tym nie mjaą pojęcia dlaczego jakiś problem z ich uzytkowaniem związany istnieje.
O tym, źe Twoja uwaga dot. tego źe system + program ma działać,a jezlei nie działa to jest to wina systemu, świadczy wyłacznie o tym, źe masz – dleikatnie mówiąc – bladep ojęcie o tym o czym piszesz. W zdecydowanej większości wypadków błedy na styku OS – program powodoane są przez ten drugi czynnik.
3. O wiele szybciej jest ..... – znajdź sobie w archiwum podobne do Twojej wypowiedzi i zastanów się nad tymi odpowiedziami, które w związku z nimi padały.
4. Forum zaśmiecaja posty uźytkowników, którzy nie potrafią przedstawić informacji ,w sposób pełny, a potem mają pretensje do wszystkich tylko nei do siebie.
Teraz ja PS. napiszę:
Nie pieprz farmazonów, źe ocś gdzieś przeczytałeś, bo z kolejnych Twoich postów wynika, źe naleźysz do tych, którzy na gotowe czekają .
Dowody ? – zawartość merytoryczna Twoich postów.
Na koniec zaś – nikt nie ma obowiązku Ci odpowiadać. Jeźeli jednak znajdzie się jakiś chętny i w dowód wdzięczności otrzyma zestaw "przemyślen" OT to pewnie zastanowi się czy przy nastepnej okazji w ogole Ci odpowiedzieć, a jeźlei juź to czy nie linkiem do .......googli.
OK.. Bobi radzi odinstalować P2P (właśnie mi sie przypomniało źe odkąd to zainstalowałem problem się pojawił). Zrobiłem to, problem nie wystepował, zainstalowałem ponownie problem ponownie sie pojawił.
Przeczytałem 40 temtów o tego rodzaju problemach i jakoś nie zauwaźyłem aby ktokolwiek w sensowny spodób rozwiązał tę zagadkę. Jakos nie wydaje mi się aby Pozbycie się z kompa P2P była znakomitym rozwiązaniem, to raczej droga na skróty. Jednym słowem celem ma być prawidłowe działanie systemu + bezproblemowa obsługa P2P (w moim przypadku najnowasza wersja e–mule) a nie wywalenie z kompa P2P:)
P.S
Tak czytałem te wszystkie 40 tematów i nie potrafie zrozumieć dlaczego fachowcy za kaźdym razem gonią nowicjusza aby szukał w archiwum (skoro z reguły: 1. Juź szukał 2.Nie ma tam rozwiązania 3. O wiele szybciej jest podać amatorowi gotowe rozwiązanie niz naraźać się na kolejne 10 postów z jego strony) Moźe chodzi o nie zaśmiecanie forum? Mam jednak jakies dziwne przeczucie źe bardziej forum zaśmiecają kolejne posty fachowców pouczające o zasadach obowiązujących na forum i odsyłające do archiwum. :) Taki offtopic.
[/b]
Przeczytałem 40 temtów o tego rodzaju problemach i jakoś nie zauwaźyłem aby ktokolwiek w sensowny spodób rozwiązał tę zagadkę. Jakos nie wydaje mi się aby Pozbycie się z kompa P2P była znakomitym rozwiązaniem, to raczej droga na skróty. Jednym słowem celem ma być prawidłowe działanie systemu + bezproblemowa obsługa P2P (w moim przypadku najnowasza wersja e–mule) a nie wywalenie z kompa P2P:)
P.S
Tak czytałem te wszystkie 40 tematów i nie potrafie zrozumieć dlaczego fachowcy za kaźdym razem gonią nowicjusza aby szukał w archiwum (skoro z reguły: 1. Juź szukał 2.Nie ma tam rozwiązania 3. O wiele szybciej jest podać amatorowi gotowe rozwiązanie niz naraźać się na kolejne 10 postów z jego strony) Moźe chodzi o nie zaśmiecanie forum? Mam jednak jakies dziwne przeczucie źe bardziej forum zaśmiecają kolejne posty fachowców pouczające o zasadach obowiązujących na forum i odsyłające do archiwum. :) Taki offtopic.
[/b]
Teź nie jestem zwolennikiem FANATYCZNEGO odsyłania do szukajki, ale moźe Damien nie przesadzaj. Przy pierwszym szukaniu miałem z CAŁEGO Forum 52 wyniki i w nich sporo rozwiązań. Sprawdzałeś ?? Nawet nie napisałeś na Forum co do tej pory zrobiłeś, źeby było łatwiej ci pomóc. A w szukajke wklepałem: "trwa and zamykanie and systemu"
Tyle, źe ten zwis najczęściej jest spowodowany tym, źe "jakieś bydlę" nie chce się samo zabić.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=46093 – przeczytaj, dopasuj pod siebie i ew. skorzystaj z sugestii Bobiego dot. narzedzie MS do czyszczenia profilu uźytkownika.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=46093 – przeczytaj, dopasuj pod siebie i ew. skorzystaj z sugestii Bobiego dot. narzedzie MS do czyszczenia profilu uźytkownika.
Oto mój log:
Dzięki Sh@dow za link ale sprawa tam poruszona dotyczny Win 98 – choć problem rzeczywiści jakby identyczny. Dzięki takźe Rebe za link – tu z kolei sprawa dotyczny powolnego zamykania się systemu a nie zwisu na tekscie "Trwa zamykanie sytemu" :)
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 16:21:25, on 2006–01–13
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NSMdtr.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Archivos de programa\HijackThis\HijackThis.exe
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://szukaj.wp.pl
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 – URLSearchHook: Search Class – {08C06D61–F1F3–4799–86F8–BE1A89362C85} – C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 – BHO: Norton Internet Security – {9ECB9560–04F9–4bbc–943D–298DDF1699E1} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton Internet Security – {0B53EAC3–8D69–4b9e–9B19–A37C9A5676A7} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [URLLSTCK.exe] C:\Program Files\Norton Internet Security\UrlLstCk.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 – HKLM\..\Run: [DAEMON Tools–1033] "C:\Program Files\D–Tools\daemon.exe" –lang 1033
O4 – HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O9 – Extra button: Messenger – –{FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – –{FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{7CE68440–0CC9–47E8–A0F0–DE750A2CD7CC}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: ATI Smart – Unknown owner – C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 – Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
O23 – Service: Symantec Network Proxy (ccProxy) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
O23 – Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
O23 – Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
O23 – Service: ISSvc (ISSVC) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
O23 – Service: Norton AntiVirus Auto–Protect Service (navapsvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 – Service: SAVScan – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
O23 – Service: ScriptBlocking Service (SBService) – Symantec Corporation – C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 – Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 – Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
Dzięki Sh@dow za link ale sprawa tam poruszona dotyczny Win 98 – choć problem rzeczywiści jakby identyczny. Dzięki takźe Rebe za link – tu z kolei sprawa dotyczny powolnego zamykania się systemu a nie zwisu na tekscie "Trwa zamykanie sytemu" :)
http://support.microsoft.com/kb/242934/pl
Damien:
fachowcy odsyłają autora postu do archiwum – a w archiwum jedyne co na razie znalazłem to posty z propozycjami ponownego odwiedzenia archiwum – i tak kółko się zamyka
No bo szukanie, nie koniecznie musi być super ścisle związane z problemem. Odwiedziłes [FAQ]? i np. pkt6.
http://slygado.za.pl/index_pliki/closeXP.html
Jeszcze nie zrobiłęm loga. Ale komputer został zakupiony 2 dni temu, ma oryginalny soft. Mam neostradę na net wchodziłem jedynie na interię sprawdzić pocztę. A propos loga – bo jestem trochę cienki – chodzi o loga z progamu typu HijackThis?[/b]
A co z logami masz?
Właśnie miałem to napisać: myszka ani drgnie. A propos szukania w archiwum: Owszem znalazłem parę tematów dotyczących tego problemu, lecz w kaźdym kolejnym który przeglądam, fachowcy odsyłają autora postu do archiwum – a w archiwum jedyne co na razie znalazłem to posty z propozycjami ponownego odwiedzenia archiwum – i tak kółko się zamyka
Jaki zwis, na twardo czy mozesz ruszac myszka?
Sprawdz co pisze w logach
Sprawdz co pisze w logach
damiancore:
Dla Twojego zapytania i zaznaczeniu szukania wszystkich słów w tym dziale, wyskakuje 40 wyników. Przejźałeś?
A moźesz mi powiedzieć jak uzyskałeś te 40 wyników ja próbowałem na róźne sposoby wpisując "Problem z zamykaniem systemu" i w zalezność czy szukam na całym forum czy tylko w windowsXp wyskakuje około 20000 lub około 10000 wyników. Przeglądnąłem około 20 podstron i jedyne co znalazłem to topic'i o problemach z otwieraniem systemu.
Dla Twojego zapytania i zaznaczeniu szukania wszystkich słów w tym dziale, wyskakuje 40 wyników. Przejźałeś?
Strona 1 / 1