Problem z załączeniem windowsa. STOP: 0x000000ED

Witam, Od paru dni mam problem z załączeniem komputera. Windows się nie uruchamia. Sprawa wygląda podobnie jak w [url=http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=162010]tym przypadku[/url]. Więc tak: -załączam komputer, -pojawia się okno wyboru: -Tryb awaryjny (3 opcje) -Ostatnia znana dobra konfiguracja -Uruchom system normalnie. Jak wybiorę tryb awaryjny nie uruchamia się. Gdy wybiorę ostatnią dobrą konfigurację lub normalne uruchomienie załącza się logo WinXp i pasek ładowania. No i tu zaczyna się problem: wyświetla się ekran błędu stop (na dosłownie chwilkę) i następuje restart, a teraz wszystko dzieje się od początku. Nic nie działa nawet po 15 takich restartach.:wtf: Więc wszelkie skany niemożliwe. Błąd wygląda tak: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME STOP: 0x000000ED (0x8233AE30, 0xc0000006, 0x00000000, 0x00000000) Gdy błąd wpisałem na stronie microsoftu wyskoczyły dwa artykuły ale nic nie wyjaśnia dokładnie mojego przypadku. Info: dwa dni przed usunąłem 2 Trojany. (może przydatne) Prosiłbym o pomoc z dokładnym opisem jak co zrobić, ponieważ niezbyt dobrze rozumiem język informatyków.:mryellow: Pozdrawiam. P.S. Jeśli to pomoże mogę podesłać zdjęcia lub filmik z ładowaniem się systemu.

Odpowiedzi: 1

1.Bootowalna plyta & F8 podczas startu, poprzez opcje Uruchom kompa z obsluga cd-rom -> wejsc na dysk i probowac skanowac itp. ? 2.Cytat z neta: "Win XP nie był w stanie uzyskać dostępu do woluminu zawierającego pliki startowe. Zwykle przyczyną jest zbyt szybka praca w transferze Ultra DMA." Podane rozwiazanie: "9.(...) sprawdź, czy posiadasz kompatybilne sterowniki dla kontrolera dysków i sprawdź okablowanie dysków, aby upewnić się, że jest poprawnie skonfigurowane. Jeżeli używasz dysków ATA-66 lub ATA-100, upewnij się, że posiadasz 80-żyłowy kabel, a nie standardowy 40-żyłowy kabel IDE. W niektórych wypadkach błąd ten naprawi się samoczynnie po ponownym uruchomieniu systemu. Jeśli drugi parametr błędu ma wartość 0xC0000032 to prawdopodobnie uszkodzeniu uległa struktura logiczna plików. Uruchom system z płyty CD i w konsoli odzyskiwania wprowadź polecenie chkdsk /r " 3.Odpal kompa z instalatora Windowsa XP i tak jakbyś chciał instalować Windows tylko ---> F2 Uruchom Konsolę odzyskiwania danych '-.-'
Reeboot
Dodano
26.04.2009 21:57:37
Mzmds
Dodano:
26.04.2009 16:33:07
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1