problem z zainstalowaniem windowsa
ostatnie komp mi cos szwankuje i chcialem sobie zainstalowac na nowo win xp home ale jak win wykonuje rozruch (na niebieskim tle szuka jakiegos jadra i jakis innych sterowników jest tam ta umowa i mozna sformatowac dysk chyba bedziecie wiedzieli o co mi chodzi)to w tym momecie wyskakjue mi jakis dziwny napis lub wysowa mi sie cd–rom albo jeszcze nieraz pisze ze na plycie niema jakiegos pliku, niewiem za bardzo o co chodzi ale moj koledzy maja ten sam problem z windowsami a plyta niejest ani porysowana i terz orginalna . wiedz co mam robic?
czy mam na dysku jakiegos wirosa ltory blokuje zainstalowanie wina czy o co tu chodzi ?
instelowalem jusz wina wiedz wiem jak o sie robi i niepiszcei ze nie umiem go instalowac :D
tak mnie wk....a ten komp ze masakra
czy mam na dysku jakiegos wirosa ltory blokuje zainstalowanie wina czy o co tu chodzi ?
instelowalem jusz wina wiedz wiem jak o sie robi i niepiszcei ze nie umiem go instalowac :D
tak mnie wk....a ten komp ze masakra
Odpowiedzi: 17
dizeki za pomoc i pozdrawiam .
wyjelem z kompa karte sieciowa i win zainstalowal sie bez problemu :P
wyjelem z kompa karte sieciowa i win zainstalowal sie bez problemu :P
w podanym poscie przeczytalem ze cos mi sie w kompie zuzywa
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=18651&highlight=0x000000d1
moźe tu coś znajdziesz
moźe tu coś znajdziesz
zapewnie w BIOSIe masz wyłączony USB Function, wejdz do BIOSu i włącz (Enabled) USB
jusz tak robilem nieda rady wdedy znika tylko ten blond z usb
najpierw to odłącz ten modem i spróbuj zainstalować dopiero wtedy win'a. Modem podłączysz później
wlasnie o to chodzi ze ja sie bawilem biosem ale dalem na fabryczne ustawienia i dalej jest to samo
wlasnie sie dowiedzialem ze brat potkrecal mojego procka i za mocno potkrecil i komp sie nie uruchomil
wiec restartowal biosa przez zworke, moze byc to przyczyna moich problemow?
wlasnie sie dowiedzialem ze brat potkrecal mojego procka i za mocno potkrecil i komp sie nie uruchomil
wiec restartowal biosa przez zworke, moze byc to przyczyna moich problemow?
w bios'ie się nie bawiłeś?? jesli tak to włącz domyślne ustawienia
[quote="wojtt"]Nie masz w kompie nic "kręcone" jęsli tak to zmień na default.
nierozumiem
pod usb mam zainstalowany modem motoroli
Nie masz w kompie nic "kręcone" jęsli tak to zmień na default. A i co masz podłaczone do kompa na USB, bo ten
wskazuje na jakiś problem z usb. Na czas instalacji odłącz wszystko co masz na usb.
Poza tym o błędzie
SBPORT.SYS –Address F83FAA86 base at F83F3000,DateStomp 3d6ddc31
wskazuje na jakiś problem z usb. Na czas instalacji odłącz wszystko co masz na usb.
Poza tym o błędzie
jest sporo na forum – poczytaj.
STOP 0x000000d1
sorki za przerwanie tematu poniewasz nie bylo mie w domo przez pare dni jusz pisze co dokladnie tam jest napiane na tym niebieskim tle:
Pojawił sie problem z systemem ,windows zostal zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu komputera .
DRIVER_IRUL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Wykonaj nastepujace kroki,upewnij sie ze nowy sprzet poprawnie jest zainstalowany .
jezeli problem bedzie sie powtazal usun lub wyloncz wszysyki nowy sprzet .Wyłoncz opcie pamiec systemu bios,taki jak buforowanie przeseanianie(z tego wyrazu nie moglem sie rosczytac wiedz go napisalem tak jak tam pisze literka po literce)
INFORMACIE TECHNICZNE:
***STOP 0x000000d1(0x395d8122,0x000000002,0x00000000,
F83FAA86)
***USBPORT.SYS –Address F83FAA86 base at F83F3000,DateStomp 3d6ddc31
Pojawił sie problem z systemem ,windows zostal zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu komputera .
DRIVER_IRUL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Wykonaj nastepujace kroki,upewnij sie ze nowy sprzet poprawnie jest zainstalowany .
jezeli problem bedzie sie powtazal usun lub wyloncz wszysyki nowy sprzet .Wyłoncz opcie pamiec systemu bios,taki jak buforowanie przeseanianie(z tego wyrazu nie moglem sie rosczytac wiedz go napisalem tak jak tam pisze literka po literce)
INFORMACIE TECHNICZNE:
***STOP 0x000000d1(0x395d8122,0x000000002,0x00000000,
F83FAA86)
***USBPORT.SYS –Address F83FAA86 base at F83F3000,DateStomp 3d6ddc31
Właśnie chodzi o to co to za bledy.
Odpisz je ewentualnie lub poszukaj pliku setuperr.log
Odpisz je ewentualnie lub poszukaj pliku setuperr.log
Na wstępie spróbuj poruszać wszystkimi wtyczkami na kablach wewnątrz kompa (nie pod napięciem oczywiście).
blagam pomuszcie bo zaraz rozwale tem komp !!!!!!!! :evil:
mam dysk ata 100 baracude
a jesli chodzi o napis to pisze ze "mam uruchomic kompa ponownie a jesli komunikat bedzie sie pojawial to mam sie skomtaktowac z sprzedawca sprzetu "komunikat jest na pól monitora wrza w jakimis blendami
a jesli chodzi o pliki to jets to spowodowane wysuwanie sie samoczynnie cd romu
a jesli chodzi o napis to pisze ze "mam uruchomic kompa ponownie a jesli komunikat bedzie sie pojawial to mam sie skomtaktowac z sprzedawca sprzetu "komunikat jest na pól monitora wrza w jakimis blendami
a jesli chodzi o pliki to jets to spowodowane wysuwanie sie samoczynnie cd romu
Dysk twardy nie jest czasem SATA? Jaki dziwny napis? Jakiego pliku brakuje? Wróźek tutaj nie znajdziesz
Strona 1 / 1