Problem z zainstalowaniem kamery internetowej (Nie znaleziono sekcji w pliku INF.)

Mam kamerke internetowa Creative Live Cam VistaIM. Przy instalacji wyskakuje mi taki komunikat "Nie znaleziono sekcji w pliku INF." Nie wiem czym moze to byc spowodowane bo na innych kompyterach kamerka dziala bez zarzutu. Instalowalem sterowniki juz z plyty, sciagniete ze strony producenta. Wszystkie mozliwe ale i tak to nie pomaga. Co moge zrobic. Z gory dziekuje za rozwiazanie.

Odpowiedzi: 3

tak mam zainstalowane sp2, wszystki instalacje w tym usb 2.0. mam taki problem ze jakbym mial na usb niskie natezenie pradu. ale np karta bezprzewodowa na usb dziala. wiec nie wiem co moze byc. instaluje sterowniki z konta administratora. tak wogole mam zainstalowany sytem xp pro mini. ten dla slabszych kompow okrojony wiec moze to byc problem ale powinno sie go jakos naprawic. Moim zdaniem moze brakuje jakiego wpisu do rejestru ale nie wiem jakiego :neutral: a co do kodekow. to wczesniej z nimi nie mialem problemow i na tych kodekach chodzila kamerka wiec to raczej nie to.
zapas17
Dodano
29.08.2008 00:39:06
Zainstaluj sterowniki spod konta administratora.
rokko
Dodano
27.08.2008 17:48:43
Mam identyczną kamerkę więc możemy pogadać. Ale niestety nie mam takich problemów i nigduy ich nie miałem. Jak wiadomo problemy z kamerami internetowymi w 90% przypadków to wynik konfliktów z kodekami. Masz jakiś kodek pack zainstalowany?? Mam tu szczególnie na myśli ACE MEGA Codek Pack. To jest bardziej rozszerzona wersja K-Lite kodek pack i bardziej problematyczna. Jeśli na moje pytanie odpowiedź brzmi tak to zamień ACE na K-Lite. A tak wogole to jaki masz system Home Pro Sp1, Sp2 czy sp3??? Masz zainstalowane wszystkie aktualizacje w tym USB 2.0??
Aves81
Dodano
27.08.2008 10:26:35
zapas17
Dodano:
26.08.2008 23:23:13
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1