Problem z zainstalowaniem drukarki Canon BJC 4300 pod win xp

Mam windoze xp profesional sp1. chce zainstalowac drukarke wspomniana w temacie. sciagnalem pliki:
1) z driverguide.com –> bjc4300Win2kXPv150.exe
2) ze strony Canona –> b1ac1ukx.exe

Z tych archiwow rozpakowuja sie pliki, wlaczam setup, zaczyna sie instalowac a po 25% wyskakuje zła nowina:

Oprogramowanie instalowane dla tego urzadzenia:

Drukarki

nie przeszlo testow zgodnosci z systemem WinXP umozliwiajacych uzyskanie logo Windows

Kontynuowanie istalowania tego oprogramowania moze zaklocic lub zdestabilizowac poprawne dzialanie systemu....itp bla bla bla

sa dwie opcje:
1) mimo to kontynuuj
2)zakoncz instalacje

Bedac uparta osoba dalem to pierwsze – doszlo do 50% po czym wyskoczylo ze drukarka NIE zostala zainstalowana.

Co zrobic zeby ja zainstalowac?

awaiting response...

Odpowiedzi: 6

dobra – chyba wiem o co chodzi – kiedys cos zmajstrowalem przez pomylke z plikiem svchost a widze ze on jest wazny w naszej sprawie. Jutro przeinstalowuje windoze – powinno byc wszystko oki. Bardzo dziekuje za pomoc!
Robson_lte
Dodano
11.11.2004 13:21:30
Narzędzia administracyjne – usługi i włącz usługe – Zdalne wywoływanie procedur na automatyczny,restart kompa i zobacz czy włączona.
Zrób scan kompa na szkodniki.

Start uruchom i komenda sfc /scannow sprawdzi pliki systemowe.

Zobacz czy usługa serwer jest włączona na automatyczny,restart kompa i zobacz.
JNJN
Dodano
07.11.2004 11:15:20
mam lpt1

aha jeszcze jedna rzecz: gdy uruchamiam kompa i wykrywa mi nowa drukarke to kreator w pewnym momencie wyswietla ze drukarka nie zostala zainstalowana i komunikat: serwer RPC jest niedostepny
co to moze znaczyc?

Z uruchom komenda sfc /scannow,restart – co gdzie i jak to zrobic?
Robson_lte
Dodano
07.11.2004 11:06:39
Jak drukarka podpięta przez USB czy kabel z duźymi wtyczkami do LPT1.

Jak na USB wyjmij wtyczke z kompa.

Menadzer urządzeń odinstaluj stery i programy po drukarkach,folder drukarki ma być pusty,restart kompa.

Z uruchom komenda sfc /scannow,restart.

Jak połączenie LPT1 to drukarka włączona kabel podłączony.

Nowy sterownik do XP rozpakowujesz w katalogu systemowym i instalujesz.

Jak USB to najpierw zainstaluj sterownik kabel odłączony od kompa i jak poprosi to podłącz,jak nie poprosi restart kompa i podłącz drukarke włączoną i zobacz.
JNJN
Dodano
07.11.2004 10:24:07
ustawilem zeby ignorowal te komunikaty i sciagnalem te stery ale dzieje sie to samo tylko bez wyswietlania tych komunikatow
Robson_lte
Dodano
06.11.2004 22:08:02
Ściągnij sterownik z tąd :

http://centrumxp.pl/windows/download/sterowniki/katalog.php?id=3

Komunikaty o niezgodności zignoruj.
MarcinX
Dodano
01.11.2004 22:25:40
Robson_lte
Dodano:
01.11.2004 22:08:28