Problem z zainstalowaniem drukarki Canon BJC 4300 pod win xp
Mam windoze xp profesional sp1. chce zainstalowac drukarke wspomniana w temacie. sciagnalem pliki:
1) z driverguide.com –> bjc4300Win2kXPv150.exe
2) ze strony Canona –> b1ac1ukx.exe
Z tych archiwow rozpakowuja sie pliki, wlaczam setup, zaczyna sie instalowac a po 25% wyskakuje zła nowina:
Oprogramowanie instalowane dla tego urzadzenia:
Drukarki
nie przeszlo testow zgodnosci z systemem WinXP umozliwiajacych uzyskanie logo Windows
Kontynuowanie istalowania tego oprogramowania moze zaklocic lub zdestabilizowac poprawne dzialanie systemu....itp bla bla bla
sa dwie opcje:
1) mimo to kontynuuj
2)zakoncz instalacje
Bedac uparta osoba dalem to pierwsze – doszlo do 50% po czym wyskoczylo ze drukarka NIE zostala zainstalowana.
Co zrobic zeby ja zainstalowac?
awaiting response...
1) z driverguide.com –> bjc4300Win2kXPv150.exe
2) ze strony Canona –> b1ac1ukx.exe
Z tych archiwow rozpakowuja sie pliki, wlaczam setup, zaczyna sie instalowac a po 25% wyskakuje zła nowina:
Oprogramowanie instalowane dla tego urzadzenia:
Drukarki
nie przeszlo testow zgodnosci z systemem WinXP umozliwiajacych uzyskanie logo Windows
Kontynuowanie istalowania tego oprogramowania moze zaklocic lub zdestabilizowac poprawne dzialanie systemu....itp bla bla bla
sa dwie opcje:
1) mimo to kontynuuj
2)zakoncz instalacje
Bedac uparta osoba dalem to pierwsze – doszlo do 50% po czym wyskoczylo ze drukarka NIE zostala zainstalowana.
Co zrobic zeby ja zainstalowac?
awaiting response...
Odpowiedzi: 6
dobra – chyba wiem o co chodzi – kiedys cos zmajstrowalem przez pomylke z plikiem svchost a widze ze on jest wazny w naszej sprawie. Jutro przeinstalowuje windoze – powinno byc wszystko oki. Bardzo dziekuje za pomoc!
Narzędzia administracyjne – usługi i włącz usługe – Zdalne wywoływanie procedur na automatyczny,restart kompa i zobacz czy włączona.
Zrób scan kompa na szkodniki.
Start uruchom i komenda sfc /scannow sprawdzi pliki systemowe.
Zobacz czy usługa serwer jest włączona na automatyczny,restart kompa i zobacz.
Zrób scan kompa na szkodniki.
Start uruchom i komenda sfc /scannow sprawdzi pliki systemowe.
Zobacz czy usługa serwer jest włączona na automatyczny,restart kompa i zobacz.
mam lpt1
aha jeszcze jedna rzecz: gdy uruchamiam kompa i wykrywa mi nowa drukarke to kreator w pewnym momencie wyswietla ze drukarka nie zostala zainstalowana i komunikat: serwer RPC jest niedostepny
co to moze znaczyc?
Z uruchom komenda sfc /scannow,restart – co gdzie i jak to zrobic?
aha jeszcze jedna rzecz: gdy uruchamiam kompa i wykrywa mi nowa drukarke to kreator w pewnym momencie wyswietla ze drukarka nie zostala zainstalowana i komunikat: serwer RPC jest niedostepny
co to moze znaczyc?
Z uruchom komenda sfc /scannow,restart – co gdzie i jak to zrobic?
Jak drukarka podpięta przez USB czy kabel z duźymi wtyczkami do LPT1.
Jak na USB wyjmij wtyczke z kompa.
Menadzer urządzeń odinstaluj stery i programy po drukarkach,folder drukarki ma być pusty,restart kompa.
Z uruchom komenda sfc /scannow,restart.
Jak połączenie LPT1 to drukarka włączona kabel podłączony.
Nowy sterownik do XP rozpakowujesz w katalogu systemowym i instalujesz.
Jak USB to najpierw zainstaluj sterownik kabel odłączony od kompa i jak poprosi to podłącz,jak nie poprosi restart kompa i podłącz drukarke włączoną i zobacz.
Jak na USB wyjmij wtyczke z kompa.
Menadzer urządzeń odinstaluj stery i programy po drukarkach,folder drukarki ma być pusty,restart kompa.
Z uruchom komenda sfc /scannow,restart.
Jak połączenie LPT1 to drukarka włączona kabel podłączony.
Nowy sterownik do XP rozpakowujesz w katalogu systemowym i instalujesz.
Jak USB to najpierw zainstaluj sterownik kabel odłączony od kompa i jak poprosi to podłącz,jak nie poprosi restart kompa i podłącz drukarke włączoną i zobacz.
ustawilem zeby ignorowal te komunikaty i sciagnalem te stery ale dzieje sie to samo tylko bez wyswietlania tych komunikatow
Ściągnij sterownik z tąd :
http://centrumxp.pl/windows/download/sterowniki/katalog.php?id=3
Komunikaty o niezgodności zignoruj.
http://centrumxp.pl/windows/download/sterowniki/katalog.php?id=3
Komunikaty o niezgodności zignoruj.
Strona 1 / 1