Problem z XP

Witam

Mam Problem który staram sie juz od jakiegos czasu rozwiązać . Mianowicie - mam zainstalowana Joomle na serwerze.W joomli jest edytor tekstów, a w nim mozliwość wklejania kodów html (np.banerków), zmian kolorów czcionki itp.(jak w każdym poczciwym edytorze :) ).

Po kliknięciu w HTML - otwiera sie okno edycji - lecz niestety zostaje ono "nieaktywne" tzn jest komunikat że otwieranie zakończono (w Mozilli) , lecz nic nie mozna w nim zrobić (edytować , wklejać itp).

Przy próbie otwarcia w IE - w pasku adresu otrzymuje komunikat "BLOCKED SCRIPT tinyMCE.execInstanceCommand('mce_editor_0','mceCodeEditor',false);  "

Mógłbym się zgodzić , że jest to błąd ze strony serwera przy instalacji edytora , lecz jest właśnie dziwna sprawa - na innym kompie np na laptopie edytor pracuje prawidłowo, takie próby przeprowadziłem również z innych komputerków z XP (znajomi) i wszystko jest ok!!!

Ta sama sytuacja dzieje sie np klikajac zmiane kolorów czcionki , próbie określenia i wstawienia tabel itd,itd.

Myślałem również , że może jakiś błąd instalacyjny XP - po przeinstalowaniu (nowa instalka z formatem partycji) - problem nie ustapił. Może ktoś podpowie jak rozwiązać ten problem (hm... a moze problem tkwi gdzie indziej?)

Pozdrawiam 

Odpowiedzi: 0

marvvid
Dodano:
26.09.2006 11:14:35
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0