Problem z xp home
Witam,
Przed jakąś godziną czyściłem dysk (to znaczy odinstalowywałem nieprzydatne programy)
W pewnym momencie komputer się trwale zawiesił. Po twardym resecie już nie byłem w stanie się zalogować.
(Wisiał na ładowaniu ustawień osobistych)
W trybie awaryjnym (zalogowany jako admin) mam wszędzie pusto - to znaczy zniknęły mi wszystkie zainstalowane programy (W menu start mam tylko autostarta) NA dysku wszystko jest, dodatkowo pulpit jest wyczyszczony - jak przeglądam go z poziomu ekploratora to normalnie widzę tam swoje dokumenty.....
Zrobiłem przywracanie systemu ale efekt jest taki sam. Wszędzie pusto. Ciekawe jest to że usługi, internet oraz gg mi działa reszty nie ma (lub precyzyjnie mówiąc nie widać jej)
Proszę o pomoc lub jakieś wskazówki co z tym zrobić.
Z wyrazami szacunku
Askandil
P.S.
Jeśli chcę zrobić skrót jakiejkolwiek aplikacji to nie jestem w stanie. Ponieważ nie mam zakładki "pulpit"
Odpowiedzi: 4
A jakie aplikacje usuwałeś? Bo to też może mieć istotne znaczenie.
Po za tym zrób jak radzi Razorek. Bo najprawdopodobniej nie zostanie Ci inna opcja jak reinstall systemu.
[quote=askandil]Jeśli chcę zrobić skrót jakiejkolwiek aplikacji to nie jestem w stanie. Ponieważ nie mam zakładki "pulpit"
[/quote]
To nie rób w ten sposób, tylko z poziomu Exploratora przeciągaj [b]prawym [/b]klawiszem na Pulpit ikonkę pliku wykonywalnego, a potem klikasz Utwórz skrót. Zobacz co będzie, bo jak Cię zrozumiałem to Ci wyczyściło Pulpit i Menu Stary, tak ? Jeśli tak to podmień jeszcze plik explorer.exe.
Pokombinuj jeszcze z ustawieniami Pulpitu, może coś to da (PPM na Pulpicie>Właściwości>Pulpit>Dostosuj pulpit i tam zaptasz ikonki np. Mój komputer czy inne i zobacz co to da. Również z PPM na Pulpicie>Rozmieść ikony zaznacz Pokaż ikony pulpitu.
Nie rozumiem po co parametry sprzętowe skoro wina jest w systemie i oprogramowaniu. Skoro przywracanie systemu nie pomogło to coś poważniejszego się mogło stać. Spróbuj stworzyć nowe konto w trybie awaryjnym. Ponadto zrób kopię rzeczy które zostały i są Ci potrzebne, ponieważ niewykluczone że system pędzie wymagał ponownej instalacji...
my nie wróżki :mryellow: już pisałem :mryellow: a poważnie
podaj parametry sprzętowe, wtedy może ktoś odpowie
Strona 1 / 1