Problem z XP czy z kompem ?? :|
Mam nowego kompa od kilku dni zaczal mi sie sam restartowac. Antywiry nie wykryly zadnych wirusow wiec sformatowalem wszystko i instalowalem rozne wersje wina xp i na moim kompie nie chcialy sie skompiowac z plytki niektore z plikow potrzebnych do instalacji. Poprostu wyskakiwal komunikat ze nie mozna skopiowac z plyty mimo iz jakis tydzien wczesniej z niej instalowalem. Wzialem swoj dysk i ta sama plytke i zainstalowalem system na innym kompie i wlozylem moj dysk z tym zainstalowanym systemem i nadal sa jakies problemy restartuje mi sie nadal komputer co jakis czas, wiekszosc plikow gdy chce je zainstalowac wyglasza jakis blad lub czesto wyskakuje mi informacja files corrupted. Czy to moze byc wina ramu czy tez wina ?? bo juz nie wiem co robic :| pomozcie !!!
Mam Athlona 64 bity 2800 i 512 ramu naped dvd LG plyta glowna Asus K8N. Hmm wymienialem naped dysk tez zmienialem na inny i to samo takze nie wiem podejzewam ten ram, a gdzie moge znalesc te programy ?? Bo komputerowiec ze mnie jak z koziej dupy trabka ze tak powiem :)
Mam Athlona 64 bity 2800 i 512 ramu naped dvd LG plyta glowna Asus K8N. Hmm wymienialem naped dysk tez zmienialem na inny i to samo takze nie wiem podejzewam ten ram, a gdzie moge znalesc te programy ?? Bo komputerowiec ze mnie jak z koziej dupy trabka ze tak powiem :)
Odpowiedzi: 1
Najcześciej w takich sytuacjach albo pamięc albo HDD są podejrzane.
Zrob tast Memtestem lub/i Goldmemory, dysk na poczatek chkdsk–iem potraktuj.
Napęd tez wypadałoby w jakims stopniu sprawdzić, soczewka przybrudzona na przykład.
Zrob tast Memtestem lub/i Goldmemory, dysk na poczatek chkdsk–iem potraktuj.
Napęd tez wypadałoby w jakims stopniu sprawdzić, soczewka przybrudzona na przykład.
Strona 1 / 1