Problem z wyświetlaniem niektórych elementów systemu - nietypowe
Witam jestem użytkownikiem oryginalnej wersji Windows XP Home Edition
Ostatnio "wysypał" mi się system a stary ghost wydał mi się za stary więc rozpocząłem odbudowę od nowa.
Jestem (tak mi się wydaje) doświadczonym użytkownikiem systemu a problem który opiszę wydaje mi się tak banalny że aż dziwny :)
Otóż super system nie wyświetla niektórych elementów różnych programów :
1. Zainstalowałem Adobe Acrobat Readera 8 EN - i podczas pierwszego uruchomienia powinno otworzyć się okienko z akceptacją licencji, zamiast takowego wyświetla sie tylko biały obraz.
2. Podczas Update oprogramowania HP PSC 1410 znów powinno wyświetlić się okienko - kreator - instalacji -> wyświetla się białe pole.
3. Nie wyświetlają się reklamy w gg - białe pole w miejscu reklam - nie uruchamiałem jeszcze ggbanerkillera
4. Nie uruchamia się pomoc microsoftu
5. niektóre pliki pomocy w programach uruchamiają się ale nie widać treści
Na razie tyle nieprawidłowości zdążyłem zauważyć.Proszę o pomoc i komentarze.
Pozdrawiam
PS.:
obrazki z pkt 1 i 2 widnieją pod tym adresem:
http://www.windaproblemy.jpg.pl/?177213,18969
Odpowiedzi: 7
Witam
Doszedłem do tego iż jak instaluje poprawki z Autopatchera to zaczyna występować ten problem - więc chyba autopatcher instaluje coś nie tak w systemach Home bo z Pro nie miałem żadnych takich problemów.
Pozwoliłem systemowi w sposób naturalny zainstalować poprawki - bo przecież mam oryginał - i wszystko śmiga jak potrzeba. Temat uważam za zamknięty, dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Nadal nic ;( .
Po każdej tej czynności mam restartować winde ??
Może łatwiej będzie 6697307 jeśli oczywiście masz chęci, czas i jakieś inne pomysły.
Ostatnie (w przypadku gdy masz IE 6)
[code]regsvr32 /i mshtml.dll[/code]
albo
[code]regsvr32 mshtml.dll[/code]
Uczyniłem tak jak powiedziałeś, zarejestrowałem obydwa
A vbscript.dll też zarejestrowaleś ??
Uczyniłem jak powiedziałeś wyswietliło mi : DllRegisterServer in jscript.dll succeeded
Restart systemu i nic -problem nadal występuje.
Cos mi białe okienka kjarzą się w niezarejestrowanymi vbscript i jscript
Spróbuj w start -> uruchom wpisać
[code]regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dll[/code]
Strona 1 / 1