Problem z wyświetlaniem ikon w windows.
Witam wszystkich,
szukałem na forum podobnego problemu ale chyba nikt się z tym nie spotkał.
Problem tkwi jak sam temat wskazuje w wyświetlaniu ikon. Mianowicie zainstalowałem cudo o nazwie VistaMizer 2.0.0.0 chcąc upiększyć swojego XP. Jednak efekt nie był zadowalający więc postanowiłem odinstalować i wrócić do starego systemu windows. Wtedy zaczęły się moje kłopoty. Dla lepszego wyjaśnienia problemu załączam obrazek.
[img]http://members.lycos.co.uk/nexoq/pulpit.jpg[/img]
- Jak widać ikony na pulpicie są bardzo niewyraźnie i zniekształcone, co ciekawe nie wszystkie, jak widać na zdjęciu TC i archiwa rara wyglądają dobrze. Natomiast w eksploratorze wszystko wygląda tak jak powinno po za odstępami, ale o tym później.
- Do tego jeszcze cienie etykiet - nie da się ich usunąć, odhaczenie w opcjach wydajności -> efekty wizualne nie daje żadnego rezultatu.
- Kolejnym problemem są odstępy między kolumnami ikon (jakby podwójne).
Próbowałem rozwiązać ten problem instalując styleXP i przywracając standardowe ikony, niestety nie dało to żadnego rezultatu.
Przywracanie sytemu też nie przyniosło żadnych korzyści, mało tego system wyświetlił komunikat, że nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 2
Wielkie dzięki:mryellow:
Odhaczenie "Zablokuj elementy" na zakładce sieć web rozwiązało problem.
Wyrównanie kolumn to już była czysta formalność.
Pozdrawiam
Przebudowanie cache ikon (albo za pomoca jakiego TweakUI albo ręcznie wyrżnąć iconcache.db) - probowałeś ??
W temacie cieni - przyklejony FAQ
I ostatnie - rozłożenie ikon ustawia się we właściwościach ekranu na zakładce Wygląd. Po kliknięciu na zawawansowane i wybraniu z listy Rozmieszczenia ikon jest taka mozliwość.
Strona 1 / 1