Problem z wyświetlaniem ikon w windows.

Witam wszystkich, szukałem na forum podobnego problemu ale chyba nikt się z tym nie spotkał. Problem tkwi jak sam temat wskazuje w wyświetlaniu ikon. Mianowicie zainstalowałem cudo o nazwie VistaMizer 2.0.0.0 chcąc upiększyć swojego XP. Jednak efekt nie był zadowalający więc postanowiłem odinstalować i wrócić do starego systemu windows. Wtedy zaczęły się moje kłopoty. Dla lepszego wyjaśnienia problemu załączam obrazek. [img]http://members.lycos.co.uk/nexoq/pulpit.jpg[/img] - Jak widać ikony na pulpicie są bardzo niewyraźnie i zniekształcone, co ciekawe nie wszystkie, jak widać na zdjęciu TC i archiwa rara wyglądają dobrze. Natomiast w eksploratorze wszystko wygląda tak jak powinno po za odstępami, ale o tym później. - Do tego jeszcze cienie etykiet - nie da się ich usunąć, odhaczenie w opcjach wydajności -> efekty wizualne nie daje żadnego rezultatu. - Kolejnym problemem są odstępy między kolumnami ikon (jakby podwójne). Próbowałem rozwiązać ten problem instalując styleXP i przywracając standardowe ikony, niestety nie dało to żadnego rezultatu. Przywracanie sytemu też nie przyniosło żadnych korzyści, mało tego system wyświetlił komunikat, że nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 2

Wielkie dzięki:mryellow: Odhaczenie "Zablokuj elementy" na zakładce sieć web rozwiązało problem. Wyrównanie kolumn to już była czysta formalność. Pozdrawiam
zimek
Dodano
03.12.2007 22:42:31
Przebudowanie cache ikon (albo za pomoca jakiego TweakUI albo ręcznie wyrżnąć iconcache.db) - probowałeś ?? W temacie cieni - przyklejony FAQ I ostatnie - rozłożenie ikon ustawia się we właściwościach ekranu na zakładce Wygląd. Po kliknięciu na zawawansowane i wybraniu z listy Rozmieszczenia ikon jest taka mozliwość.
Żółty
Dodano
03.12.2007 22:18:36
zimek
Dodano:
03.12.2007 20:55:29
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1