problem z wypaleniem 800 mega
witam mam problem nie moge wypalic cd 800 mega chociaz juz kiedys to robilem ustawilem w Nero overburning i przestawilem podzialke cd na 800 mega gdy probuje cos wypalic program stwierdza ze cd ma za mala pojemnosc i kaze wlozyc wieksze cd plytki zmienialem juz 2 razy z 800 na 870 i nadal to samo sie dzieje myslalem ze moze komp cos nie tak wiec podlaczylem ja u kolesia i rowniez nie pozwala na wypalenie cd 800 mega wiec zmienilem nagrywarke (pozyczylem rocznego soniacza) i znowu nie moge wypalic 800 mega nie wiem co robic moze jeszcze gdzies sie zmienia opcje aby palilo 800 mega ?? czy soft do palenia powinien wykryc ze cd ma 800 mega ?? bo mi zawsze pokazuje 702 :twisted: :evil:
moja nagrywarka to Teac W–54E 4/4/32
moja nagrywarka to Teac W–54E 4/4/32
Odpowiedzi: 7
No dokłądnie tak jak pisali koledzy wcześniej włącz overburning w trybie dao wartość minut 99 a podziałka do tego nie ma zupełnie nic to tylko taki interface z źółtym i czerwonym kolorkiem źebyś sie orientował mniej więcej co robisz
Zmien wersje Nero na 6.3.0.3 twoja nadrywarka ma jedynie klopoty z odczytem plyt 800mb , ale zapisu takowych dokonuje bez problemu w trybie DAO RAW. Sprawdź czy masz wlaczone DMA dla nagrywrki.
Faktycznie 6 miala taki BUg z overburningiem pozatym 5.XX tez uwazam ze jest najstabilniejsze :) pozatym zwroc Uwage na to czy FAktycznie nagrywasz plyty DAO a nie TAO... bo przy TAO CI sie nie uda....
tak ustawiam te same wartosci a nero mam 6.3.1.15 hm moze zminie na starsza wersje ale jeszcze pokomb inuje u kolesia
Musiałbyś się na www.cdrinfo.pl przejść i zobaczyć w podawanych u nich specyfikacjach nagrywarek czy Twoja 99 obsłuźyć jest w stanie.
To by jakaś wskazówka była, choć pamiętać naleźy, źe to wszystko jest poza standardem i moło jej się odwidzieć pozycjonowanie .
Przyzxnam, źe to mało prawdopodobne skoro przedtem paliła.
Nie iwem jakiego Nero uźywasz ,ale w pierwszych 6.xx były jakieś problemy z overburningiewm – numerków nie pomnę, bo nie uzywam 6.xx – zostąłem przy 5.xx i jakoś problemów z 90 niem iałem nigdy – 99 nie sprawdząłem bo potrzeby nei miałem.
I jeszcze jedno czy te same wartości ustawiasz i w opcjach overbourningu i w zakładce ustawień oólnych ? – moźe tam jest błąd.
To by jakaś wskazówka była, choć pamiętać naleźy, źe to wszystko jest poza standardem i moło jej się odwidzieć pozycjonowanie .
Przyzxnam, źe to mało prawdopodobne skoro przedtem paliła.
Nie iwem jakiego Nero uźywasz ,ale w pierwszych 6.xx były jakieś problemy z overburningiewm – numerków nie pomnę, bo nie uzywam 6.xx – zostąłem przy 5.xx i jakoś problemów z 90 niem iałem nigdy – 99 nie sprawdząłem bo potrzeby nei miałem.
I jeszcze jedno czy te same wartości ustawiasz i w opcjach overbourningu i w zakładce ustawień oólnych ? – moźe tam jest błąd.
niestety po podniesieniu czasu dlugosci cd do 99 minut program stwierdza ze "błedne pole parametru" a jesli ustawie na mniej niz 99 minut twierdzi ze cd ma za mala popjemnosc z tym ze to jest cd 870 czy przez to moze sie cos mylic ?? ja palilem zawsze 800 870 mam pierwszy raz :twisted:
Pokazuje prawidłowo ( tę wielkość płyty pokazuje zawsze – oczywiście przy 700 i wiećej MB pojemności) – powyźej 700 opcja overburningu musi być aktywna, w zakładkach preferencje ustawienia zaawansowane ptaszek przy tym i oczywiście tryb DAO.
Strona 1 / 1