problem z wypalaniem plyt
mam problem z nagrywaniem plyt, probowalam uzywac juz roznych programow ale nic to nie zmienia.
chce nagrac plyte z danymi, niestety za kazdym razem to samo – 'nagrywanie zakonczone powodzeniem' a zawartosci nie ma.
naped widzi plyte ale jako pusta pomniejszona o ilosc miejsca, ktore zajmuja pliki (ktorych nie ma..) czyli np. dane powinny zajmowac 600 mb a naped widzi pusta plyte o pojemnosci 100 mb...
plyty audio nagrywa normalnie
o co chodzi? moze ktos wie..
pomocy
chce nagrac plyte z danymi, niestety za kazdym razem to samo – 'nagrywanie zakonczone powodzeniem' a zawartosci nie ma.
naped widzi plyte ale jako pusta pomniejszona o ilosc miejsca, ktore zajmuja pliki (ktorych nie ma..) czyli np. dane powinny zajmowac 600 mb a naped widzi pusta plyte o pojemnosci 100 mb...
plyty audio nagrywa normalnie
o co chodzi? moze ktos wie..
pomocy
Odpowiedzi: 19
Się rozwiązało i ....slicznie.
Pany, dyskutanty – na przysźłość warto jewszcze pamietać o płytach – te nowe w tak leciwym sprźecie dawać efekty rózne nie tyle mogą ile muszą.
To tylko taki kamyk do ogóródka tej dyskusji na przyszłość.
Pany, dyskutanty – na przysźłość warto jewszcze pamietać o płytach – te nowe w tak leciwym sprźecie dawać efekty rózne nie tyle mogą ile muszą.
To tylko taki kamyk do ogóródka tej dyskusji na przyszłość.
udalo mi sie znalezc w necie jakis aspi zainstalowalam i udalo sie
na razie co prawda jedna plyta tylko ale juz sie udalo a to duzy sukces!!
mam nadzieje, ze z reszta bedzie tak samo...
dzieki casta, jestes mistrzem!!!
dzieki wszystkim innym rowniez :)
jestem taka szczesliwa :)
hurrra!!!
na razie co prawda jedna plyta tylko ale juz sie udalo a to duzy sukces!!
mam nadzieje, ze z reszta bedzie tak samo...
dzieki casta, jestes mistrzem!!!
dzieki wszystkim innym rowniez :)
jestem taka szczesliwa :)
hurrra!!!
raczej juz wiele z nia jednak nie zrobisz:( szkoda tylkoz e niemasz mozliwosci sprawdzenia jej Gdzie indziej..... jesnak jest jednoa (jak dla Ciebie pewnie HARDCOROWE) wyjscie.... trzeba sprobowac ja przeczyscic... pamietaj ze w tej sytuacji prawdopodobnie niemasz juz nic do stracenia ....
[quote="Casta"] następnie przeprowadz symulacje (pokaze sie ze symulacja sie nie powiodla, ale wszystko jest w jak najlepszym porzadku :) ) nastepnie nagraj plytke, i wszystko ladnie pieknie zalatwione (na 100 % pomoze) :)
sprobowalam tego sposobu i niestety tez nic...
disc–at–once – na koncu pokazuje, ze nagrywanie zakonczone niepowodzeniem a nagrywarka zawiesza sie, tak jakby nagrywala dalej. musze restartowac komputer zeby choc wyjac plyte..
a plyta zostaje pusta...
juz nie wiem co robic
help me!!!
sprobowalam tego sposobu i niestety tez nic...
disc–at–once – na koncu pokazuje, ze nagrywanie zakonczone niepowodzeniem a nagrywarka zawiesza sie, tak jakby nagrywala dalej. musze restartowac komputer zeby choc wyjac plyte..
a plyta zostaje pusta...
juz nie wiem co robic
help me!!!
a jeśli nagrywarka dobze nagrywa czy potrzebna jest aktualizacja ASPI???
:arrow: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
:arrow: http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=1191035445
:arrow: http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=1191035445
niestety nie moge znalezc zadnej strony z takim sterownikiem...
moze jakis link bo juz nie mam sily szukac..
niedlugo wybuchne
moze jakis link bo juz nie mam sily szukac..
niedlugo wybuchne
Ja dzisiaj rozwiązałem problem z nagrywarką (a dokladnie z kalibracja i fiksaja)– niektorzy twierdza ze ten problem jest nie do rozwiazania :) Zaktualizuj firmware ze strony producenta nagrywarki, pobierz najnowsze nero (www.nero.com) i zainstaluj wszystkie sterowniki (cd–rom (opcja– nagrywarka), jednym slowem wszystkie stery :) ) następnie przeprowadz symulacje (pokaze sie ze symulacja sie nie powiodla, ale wszystko jest w jak najlepszym porzadku :) ) nastepnie nagraj plytke, i wszystko ladnie pieknie zalatwione (na 100 % pomoze) :) acha, co do sterowników– zainstaluj tylko te ktoeych zainstalowanych nie masz, najlepiej pobrac z windows update (start – windows update) lub zainstaluj z dolaczonych plytek (cd–rom nie pokazuje sie ze jest zainstalowany we wlasciwosciach sprzetu pod windows, musisz wiec sama zainstalowac oprogramowanie z dyskietki lub plyty cd :) a jak nie masz to pobierz ze strony producenta :)
Ja dzisiaj rozwiązałem problem z nagrywarką (a dokladnie z kalibracja i fiksaja)– niektorzy twierdza ze ten problem jest nie do rozwiazania :) Zaktualizuj firmware ze strony producenta nagrywarki, pobierz najnowsze nero (www.nero.com) i zainstaluj wszystkie sterowniki (cd–rom (opcja– nagrywarka), jednym slowem wszystkie stery :) ) następnie przeprowadz symulacje (pokaze sie ze symulacja sie nie powiodla, ale wszystko jest w jak najlepszym porzadku :) ) nastepnie nagraj plytke, i wszystko ladnie pieknie zalatwione (na 100 % pomoze) :) acha, co do sterowników– zainstaluj tylko te ktoeych zainstalowanych nie masz, najlepiej pobrac z windows update (start – windows update) lub zainstaluj z dolaczonych plytek (cd–rom nie pokazuje sie ze jest zainstalowany we wlasciwosciach sprzetu pod windows, musisz wiec sama zainstalowac oprogramowanie z dyskietki lub plyty cd :) a jak nie masz to pobierz ze strony producenta :)
niestety nie mam pojecia co to ASPI
a nero probowalam juz kilka wersji, wczoraj zainstalowalam 6.13
co z tym ASPI – gdzie mam tego szukac i co zrobic?
a nero probowalam juz kilka wersji, wczoraj zainstalowalam 6.13
co z tym ASPI – gdzie mam tego szukac i co zrobic?
O co wwam chodzi z tym teaciem z niebieskimi napisami czu chodzi wam o teac 552E/ ja go mam i pracuje dobrze (ale dopiero po zainstalowaniu nowego firmware) :) polecam forum cdrinfo :)
Po przeczytaniu se stwierdze, źe o rozbieraniu nagrywarki raczej mowy nie ma, aliści jest sposób by poczyścic oczko lasera – uźyć płyty czyszczącej.
Wiem , wiem źe sposobu tego nie poleci większość która się bawi czyszczeniem soczewek tradycyjnie ...wacikiem , ale IMO w tej sytuacji juz raczej to temu napędowi nie zaszkodzi.
Nagrywanie jednego rodzaju danych (audio) świadczyć moźe źe coś jednak źe ASPI jest nie tak.
Jeśli uźywasz NERO , odnintaluj je i zainstaluj na nowo. Przyjrzyj sie jeszcze temu ASPI
Wiem , wiem źe sposobu tego nie poleci większość która się bawi czyszczeniem soczewek tradycyjnie ...wacikiem , ale IMO w tej sytuacji juz raczej to temu napędowi nie zaszkodzi.
Nagrywanie jednego rodzaju danych (audio) świadczyć moźe źe coś jednak źe ASPI jest nie tak.
Jeśli uźywasz NERO , odnintaluj je i zainstaluj na nowo. Przyjrzyj sie jeszcze temu ASPI
dziekuje,
RW tez nie chce wymazywac.. niby to robi ale na koncu i tak jest komunikat o bledzie
niestety nie moge wziac nagrywarki do nikogo, nie ma mnie w kraju i korzystam goscinnie z czyjegos komputera..
sprobuje jeszcze disc–at–once (choc nie jestem pewna czy juz tego nie probowalam)
dziekuje w kazdym razie za porade :)
RW tez nie chce wymazywac.. niby to robi ale na koncu i tak jest komunikat o bledzie
niestety nie moge wziac nagrywarki do nikogo, nie ma mnie w kraju i korzystam goscinnie z czyjegos komputera..
sprobuje jeszcze disc–at–once (choc nie jestem pewna czy juz tego nie probowalam)
dziekuje w kazdym razie za porade :)
to nie kres nagrywarki jeszcze
Nagrywarka jak juz jest stara i ma dosc to nagrywa z bledami pozniej juz nie potrafi doklaibrowac lasera (callibration area is full) czesto taki napis sie pojawia i koniec....
sporawdz czy potrafi kasowac nosniki RW (chyba ze jeszcze takich nie obsluguje)
co do plyt audio to Zupelnie jest innystandart nagrywania nio i dlatego tak jest
sproboj nagrywac plyty tylko DAO Disc at Once
a nie TAO track at Once ... poniewaz moze byc tak ze nagrywarka niewypala Ci spisu tresci TOC na plytach stad plyta jakby czysta a pojemnosci brakuje....
wez nagrywarke do Kumpla i spradz i niego czy Nagrywa .. jesli tak to wina moze lezec w ASPI...
Nagrywarka jak juz jest stara i ma dosc to nagrywa z bledami pozniej juz nie potrafi doklaibrowac lasera (callibration area is full) czesto taki napis sie pojawia i koniec....
co do plyt audio to Zupelnie jest innystandart nagrywania nio i dlatego tak jest
a nie TAO track at Once ... poniewaz moze byc tak ze nagrywarka niewypala Ci spisu tresci TOC na plytach stad plyta jakby czysta a pojemnosci brakuje....
wez nagrywarke do Kumpla i spradz i niego czy Nagrywa .. jesli tak to wina moze lezec w ASPI...
to nie kres nagrywarki jeszcze
mozliwe, ze juz ma dosc
ale zastanawia mnie dlaczego plyty audio nagrywa normalnie, bez zadnych problemow...
ale zastanawia mnie dlaczego plyty audio nagrywa normalnie, bez zadnych problemow...
Obawiam się, źe to nagrywarki kres.
Moźesz spróbować przeczyścić soczewkę (delikatnie tylko) i ew. nasmarować jej prowadnice. Moźna podkręcić moc lasera teź.
Pozdrawiam.
Moźesz spróbować przeczyścić soczewkę (delikatnie tylko) i ew. nasmarować jej prowadnice. Moźna podkręcić moc lasera teź.
Pozdrawiam.
nagrywarka stara x4
sony cd–rw CRX100E V1.0m
pliki nie sa ukryte bo to pliki typu mp3 lub jpg
sony cd–rw CRX100E V1.0m
pliki nie sa ukryte bo to pliki typu mp3 lub jpg
Szczegółów trochę mało.
Czy nagrywarka nowa?
Jaka nagrywarka: Czy moźe TEAC 52x24x52 z niebieskim napisem? ;)
Pozdrawiam.
Czy nagrywarka nowa?
Jaka nagrywarka: Czy moźe TEAC 52x24x52 z niebieskim napisem? ;)
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1