Problem z wyjasnieniem prostej kwestii pamięci i procka
Proszę pomóźcie mi jak wyjaśnić pewnemu gościowi co to jest Dual DDRAM i dlaczego (jeśli procek jest 400MHz i pamięci 400MHz) jeśli ustawiam FSB na 200 to procek chodzi na 200MHz a pamięci na 400. Gość zupełnie tego nie rozumie – a ja niestety nie mam talentu do przekazywania ludziom swojej wiedzy. Wiem to i tamto a nie umiem tego "przelać na papier".
Moźe ktoś to zredaguje w jakiś sensowny sposób
Odpowiedzi: 1
alpin19:
Proszę pomóźcie mi jak wyjaśnić pewnemu gościowi co to jest Dual DDRAM i dlaczego (jeśli procek jest 400MHz i pamięci 400MHz) jeśli ustawiam FSB na 200 to procek chodzi na 200MHz a pamięci na 400. Gość zupełnie tego nie rozumie – a ja niestety nie mam talentu do przekazywania ludziom swojej wiedzy. Wiem to i tamto a nie umiem tego "przelać na papier".
Coś pomyliłeś, jak FSB ustawiasz na 200, to procek chodzi z 400 i pamięci chodza z 400 – czyli pracują synchronicznie z procem i wszystko gra.
Pomijam, źe musi byc odpowiedni procek i odpowiednie pamięci. Co do samego Dual DDR, to czytnij to:
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=55582
Załozyłem tam topic na ten temat, za pewne w ciągu godziny lub dwóch znajdzie się tam lawina odpowiedzi, z których mam nadzieje da sie coś zrozumieć. :P
PS. W ogóle przejrzyj sobie tamto gigantyczne forum – na pewno cos znajdziesz. :wink:
Strona 1 / 1