problem z wydajnoscia , potrzebuje pomocy lub rady
mam problem...otoz mam slaba wydajnosc w grach mianowicie podejzewam ze to jest wina pamieci, chyba jest za wolna.
oto moja konfiguracja:
Celeron 1,7 Ghz
ECS P4VXASD2+
256 MB 133 mhz DIMM SDRAM
MSI GeForce 4 MX 440 64 MB (64 bit)
zastanawiam sie czy by sie cos zmienilo gdybym wlozyl do kompa pamiec 256 MB 333Mhz DDR ?
przy takiej konfiguracji osiagam w 3dmark 2001 = 2203 pkt
czy mozecie mi cos poradzic na to ??
bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc z waszej strony
pozdr
oto moja konfiguracja:
Celeron 1,7 Ghz
ECS P4VXASD2+
256 MB 133 mhz DIMM SDRAM
MSI GeForce 4 MX 440 64 MB (64 bit)
zastanawiam sie czy by sie cos zmienilo gdybym wlozyl do kompa pamiec 256 MB 333Mhz DDR ?
przy takiej konfiguracji osiagam w 3dmark 2001 = 2203 pkt
czy mozecie mi cos poradzic na to ??
bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc z waszej strony
pozdr
Odpowiedzi: 7
To juź lepiej GF 4 TI 4200 lub jeźeli masz więcej kasy Radeona 9600
darek_dade:
ja mam takie pytanko, czy o tym źe masz słabego kompa dowiedziałeś się od 3dmarka? JEźeli ten komputer wystarcza Ci w codziennym uźytkowaniu to modernizacja jest niekonieczna a na wynik z 3dmarka moźesz pluć
nie, niby on wystarcza mi do codzinnej pracy ale do gier to celeron sie nie nadaje definitywnie :( dlatego postanowilem ze przejde na AMD Athlona + i zainwestuje w DDR RAM oraz w ATI Radeona 8500 :) i mysle ze juz powinien miec zadowalajaca wydajnosc.
ja mam takie pytanko, czy o tym źe masz słabego kompa dowiedziałeś się od 3dmarka? JEźeli ten komputer wystarcza Ci w codziennym uźytkowaniu to modernizacja jest niekonieczna a na wynik z 3dmarka moźesz pluć
Moim zdaniem, dopiero modernizacja całej jednostki centralnej moźe przynieść jakiś zadowalający skok wydajności (mowa przynajmniej o procesorze, płycie głównej, RAM i karcie graficznej...).
Wynik adekwatny do sprzętu.
Sporo winy ponosi teź procek.
Jak pisze Darek_Dade,na początek zmień ram,jakiś gf3 teź by się przydało,potem moźsz zainwestować w jakieś Pentium a nie w cefalona :wink:
Sporo winy ponosi teź procek.
Jak pisze Darek_Dade,na początek zmień ram,jakiś gf3 teź by się przydało,potem moźsz zainwestować w jakieś Pentium a nie w cefalona :wink:
darek_dade:
JAk masz SDRamy to nie ma sensu wsadzać do kompletu DDRamów. Moźesz sprzedać stare pamięci wsadzić nowe sprzedać karte graficzną (chłam totalny) i kupic coś lepszego (gf 3 ti, radeon 8500 9100)
sorry ale nie chcialem dokladac pamieci ddr do dimm sdram tylko zamienic sdram na ddr
JAk masz SDRamy to nie ma sensu wsadzać do kompletu DDRamów. Moźesz sprzedać stare pamięci wsadzić nowe sprzedać karte graficzną (chłam totalny) i kupic coś lepszego (gf 3 ti, radeon 8500 9100)
Strona 1 / 1