problem z winxp [Instalator Windows]

mam takowy problem z winxp .. od razu mowie ze format nie wchodzi w gre...

1)

nie moge zaisntalowac karty dzwiekowej i nie mam zadnych urzadzen w " menadzerze urzadzen " stalo sie to po przeinstalowaniu na nowsze sterow dok. graficznej.....

2)

nie moge nic zainstalowac.... gdy prubuje cokolowiek instalnac to pojaiwa sie taki komunikat :

prosze pomozcie.. dorzuce ze moj system to winxp pro bez zadnych servcie packow [/img]

Odpowiedzi: 18

oto wyeksportowane klucze:
hi3r
Dodano
19.07.2005 01:03:00
C:\Windows\system32\drivers tam szukaj tych driverów.
HKEY_CURRENT_USERS\Software\Alcohol Soft oraz HKEY_LOCAL_MACINE\Software\Alcohol Soft usun te podklucze.

Wyeksportuj trzy klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
Spakuj je i załacz do posta
Bobi
Dodano
18.07.2005 16:00:46
niestety nie dziala.... bo to problem jest chyba sprzetowy z tym cdromem, bo caly czas swieci sie lampka ze cdrom kreci plyte.. nawet jak plyty nei ma w srodku..
hi3r
Dodano
18.07.2005 15:54:48
hi3r:
moj komp nie wykrywa cdrom... chociaz w biosie jest on pokazany... istny bajzel.....

A to w często zadawanych pytaniach o znikaniu CDROMa nie działa na tą przypadłość ??
Żółty
Dodano
18.07.2005 15:53:06
moj komp nie wykrywa cdrom... chociaz w biosie jest on pokazany... istny bajzel.....
hi3r
Dodano
18.07.2005 15:48:39
A wyodrębnienie Menedźera z płyty windows??
Peter_l
Dodano
18.07.2005 15:47:39
Co do manadźera to spróbuj zastosowac fixa w FAQ, tego przy okazji przystawek.

nie dziala.....

odinstalowalem wszystkie mozliwe sterowniki, zdeinstalowalem wszystkie programy oporcz mozilli i gg,
i dalej nie dziala......

1. Zmiana nazwy/rozszerzenia lub usunięcie plików: a347bus, a347scsi, xmasscsi i xmasbus

nawet nie mam takowych plikow......

btw. czy istnieje jakis program podobny do menadzera urzadzen ? jak tak to jak sie nazywa ?
hi3r
Dodano
18.07.2005 15:44:39

nie dziala.....

odinstalowalem wszystkie mozliwe sterowniki, zdeinstalowalem wszystkie programy oporcz mozilli i gg,
i dalej nie dziala......

1. Zmiana nazwy/rozszerzenia lub usunięcie plików: a347bus, a347scsi, xmasscsi i xmasbus

nawet nie mam takowych plikow......

btw. czy istnieje jakis program podobny do menadzera urzadzen ? jak tak to jak sie nazywa ?
hi3r
Dodano
18.07.2005 15:44:39
Piszesz ze czegos próbowałeś, ale nie wiadomo czego.
2. W rejestrze klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services i tam odnajdujesz podklucze z nazwami sterowników.
Do tego główne klucze programu w Software, HKLM oraz HKCU

PS: Zdaje się ze ten zonk z menadzerem wiąze się z wirtualnymi napędami i tworzonymi przez nie urzadzeniami.
Przy okazji wyłoźenia sie wirtuali padł menadźer.
Bobi
Dodano
18.07.2005 15:10:50
no tak ... po przeszukaniu google znalazelm tylko porady jak sie pozbyc tego errora gdy sie reinstaluje alcohola... zrbilem wszytko jak tam kazali ale dalej to samo.. nawet jak instaluje inne programy do tworzeia wirtualnych cdrom/dvd to wyskakuje error 25002 :(

ps. menadzer urządzen nie wysmietla mi zadnych urządzeń
hi3r
Dodano
18.07.2005 13:45:14
hi3r:
tak... ale kazda instalacja wywala mi podobny komunikat

Trzeba było tak od razu, ja się tu głowie bo myśle, ze przy kaźdej instalce taki zonk.
Google i słowo kluczowe: Alcohol 25002
Juz na pierwszej stronie masz dwa wyniki odsylajace do CXP
Bobi
Dodano
18.07.2005 13:38:40
tak... ale kazda instalacja wywala mi podobny komunikat
hi3r
Dodano
18.07.2005 13:33:54
Instalujesz Alcohola ?
Bobi
Dodano
18.07.2005 00:49:33
no niby wlacza sie instalacja ale mniej wiecej przy koncu instalacji wszsytkiego wyskauje takie cos i dalej nie idzie...

hi3r
Dodano
18.07.2005 00:32:31
Bobi:

4. Przerejestrować instalatora
W uruchom dwie komendy:
msiexec /unregister
msiexec /regserver

Dziekuje .. Dziala :) Nawet nie spodziewalem sie ze to moze byc takie proste :) Jeszcze raz wielkei dzieki :)
hi3r
Dodano
17.07.2005 23:34:04
Zakłądam,ze systemu nie masz uruchomionego w awaryjnym
Sprawdź więc kilka rzeczy:
1. Czy w services.msc masz uruchomioną usługę Instalator Windows.
Jeśli dziala to zatrzytmaj ją i uruchom ponownie, tryb uruchamiania: ręczny
RPC teź musi być uruchomione
2. Czy istniej plik msiexec.exe jeśli tak to w jakiej wersji, lokalizacja to %systemroot%\system32
Moźe trzeba go podmienić na oryginalny.
4. Przerejestrować instalatora
W uruchom dwie komendy:
msiexec /unregister
msiexec /regserver
5. Teraz drastyczniejsze wyjście.
Zastosowanie Windows Installer CleanUp Utility i zainstalowanie Windows Installer 3.1 Redistributable (v2)
6. Zostają jeszcze uprawnienia dla systemu do kilku kluczy w rejestrze.
Bobi
Dodano
17.07.2005 23:22:52
Peter_l:
Po pierwsze przywracanie systemu z datą przed instalacja nowych sterów. Po drugie zainstaluj aktualizacje (i sp2!) jeśli pierwsze nie zadziała

przywracanie systemu nie dziala... nawet nie chce sie wlaczyc.. sprubuje zaraz z sp2..

chyba nie zainstaluje sobie sp2 :(

[Numer błędu: 0x8024D00C]
Witryna sieci Web napotkała problem i nie moźe wyświetlić strony, którą chcesz otworzyć. Podane poniźej opcje mogą ułatwić rozwiązanie problemu.
Opcje samodzielnej pomocy:

Często zadawane pytania

Znajdź rozwiązania

Windows Update grupa dyskusyjna
Opcje pomocy asystowanej:

Pomoc asystowana w trybie online Microsoft (bezpłatnie w przypadku problemów związanych z rozszerzeniem Windows Update)

hi3r
Dodano
17.07.2005 22:39:58
Po pierwsze przywracanie systemu z datą przed instalacja nowych sterów. Po drugie zainstaluj aktualizacje (i sp2!) jeśli pierwsze nie zadziała
Peter_l
Dodano
17.07.2005 22:38:09
hi3r
Dodano:
17.07.2005 22:22:56
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1