Problem z WINLOGON ?

Witam! mam problem z xp home. nie mogę uruchomić systemu, zawiesza się w momencie pojawienia się niebieskiego tła. zawsze widniał napis logowanie do systemu windows itd. a teraz jest tylko samo niebieskie pole z napisem i znaczkiem win xp. jak nacisnę alt + tab to pojawiają się dwa "zawieszone okienka" , pierwsze to winlogon a drugie to logowanie do systemu windows. patrzyłem już na podobne tematy ale nic nie pomaga. skopiowałem z drugiego komputera z xp home pliki winlogon.exe, logonui.exe i msgina.dll w rożnych kolejnościach, bez rezultatu. również usuwałem te pliki z ukrytego dllcache w system32 ma ktoś jakiś pomysł na to? nie może być format bo to jest komputer w pracy na którym stoi serwer i mnóstwo innych zapisanych rzeczy. wydaje mi się ze jest to wina jakiegoś jednego pliku o którym nie wiem, który zawiesza winlogon proszę o jakieś rozsądne odpowiedzi ;]

Odpowiedzi: 1

Problem może leżeć wszędzie... [quote=XanTyp w dniu27 sierpnia 2009 10:34:40 ]Płyta z instalatorem XP w napęd, ruszasz z instalacją systemu, tylko czytając dokładnie kolejne kroki instrukcji wybierasz opcję instalacji bez formatowania systemu na istniejącej partycji. I problem rozwiązany. Instalator usunie pliki systemowe, skopiuje tam nowe, system nabierze fabrycznej nowości i niczego nie utracisz. Jedyne, co będziesz musiał dopracować, to ponowna instalacja wszystkich podstawowych sterowników.[/quote] Co ty na to? P.s. Cytat pochodzi [url=http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=162559]stąd[/url].
Razorek
Dodano
30.09.2009 00:36:03
kakenholz@centrumxp.pl
Dodano:
29.09.2009 15:43:09
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1