Problem z WINLOGON ?
Witam!
mam problem z xp home. nie mogę uruchomić systemu, zawiesza się w momencie pojawienia się niebieskiego tła. zawsze widniał napis logowanie do systemu windows itd. a teraz jest tylko samo niebieskie pole z napisem i znaczkiem win xp.
jak nacisnę alt + tab to pojawiają się dwa "zawieszone okienka" , pierwsze to winlogon a drugie to logowanie do systemu windows. patrzyłem już na podobne tematy ale nic nie pomaga.
skopiowałem z drugiego komputera z xp home pliki winlogon.exe, logonui.exe i msgina.dll w rożnych kolejnościach, bez rezultatu. również usuwałem te pliki z ukrytego dllcache w system32
ma ktoś jakiś pomysł na to?
nie może być format bo to jest komputer w pracy na którym stoi serwer i mnóstwo innych zapisanych rzeczy.
wydaje mi się ze jest to wina jakiegoś jednego pliku o którym nie wiem, który zawiesza winlogon
proszę o jakieś rozsądne odpowiedzi ;]
Odpowiedzi: 1
Problem może leżeć wszędzie...
[quote=XanTyp w dniu27 sierpnia 2009 10:34:40 ]Płyta z instalatorem XP w napęd, ruszasz z instalacją systemu, tylko czytając dokładnie kolejne kroki instrukcji wybierasz opcję instalacji bez formatowania systemu na istniejącej partycji.
I problem rozwiązany.
Instalator usunie pliki systemowe, skopiuje tam nowe, system nabierze fabrycznej nowości i niczego nie utracisz.
Jedyne, co będziesz musiał dopracować, to ponowna instalacja wszystkich podstawowych sterowników.[/quote]
Co ty na to?
P.s. Cytat pochodzi [url=http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=162559]stąd[/url].
Strona 1 / 1