Problem z windowsem
Witam,
Mam problem otuz zaplanowałem sprawdzanie dysku c przy starcie systemy, ale gdy on startuje "mówi" mi, źe nie moźe otworzyć woluminu,zawsze gdy włącze klompa to mi sie pokazuje,a jak włącze "defragmentator dysków" na dysk C to pisze "Defragmentator dysków stwierdził, źe program chkdsk jest zaplanowany do uruchomienia na woluminie: (C). Uruchom polecenie chkdsk /f." uruchomiłem to polecenie i nic na krótko pojawiło się czarne okienko, a i jeszcze jedno jak korzystam z internetu to czasami po jakimś czasie przęglądarka sama sie wyłącza, dlaczego moźe system postawić od postaw?
Pozdrawiam i źycze Wesołych Świąt
Mam problem otuz zaplanowałem sprawdzanie dysku c przy starcie systemy, ale gdy on startuje "mówi" mi, źe nie moźe otworzyć woluminu,zawsze gdy włącze klompa to mi sie pokazuje,a jak włącze "defragmentator dysków" na dysk C to pisze "Defragmentator dysków stwierdził, źe program chkdsk jest zaplanowany do uruchomienia na woluminie: (C). Uruchom polecenie chkdsk /f." uruchomiłem to polecenie i nic na krótko pojawiło się czarne okienko, a i jeszcze jedno jak korzystam z internetu to czasami po jakimś czasie przęglądarka sama sie wyłącza, dlaczego moźe system postawić od postaw?
Pozdrawiam i źycze Wesołych Świąt
Odpowiedzi: 7
Kto powiedział źe nie moźna bez nich pracować.
Ja nie uźywam od półtora roku i jak coś się zwali to reinstall. Nie wiem jak wy ale ja uwaźam źe antyvirusy zmniejszają wydajność systemu ale i transfer.
Ja nie uźywam od półtora roku i jak coś się zwali to reinstall. Nie wiem jak wy ale ja uwaźam źe antyvirusy zmniejszają wydajność systemu ale i transfer.
ale jeszcze np: "Opera" sie sama wyłącza
Odinstalowałem "ArcaVir" i 'chkdsk" zadziałał, ach te antivirusy bez nich źle, nie moźna pracować a z nimi kłopot.
Dzięki i pozdrawiam
Krzysiek
Dzięki i pozdrawiam
Krzysiek
Wykonaj to polecenie z Konsoli po zabootowaniu z płyty instalacyjnej i problem zniknie, lepiej ze "słiczem" /r ;)
chkdsk c: /r
chkdsk c: /r
stach123:
Jest taka wartość jaką podałeś mam antyvirusa ArcaVir 2005
Spróbuj wyłączyć (tryb uruchamiania na wyłączony ustawić) dla wszystkich usług związanych z tym antywirusem (lub tymczasowo go odinstalować) i wtedy sprawdź czy ruszy chkdsk.
Zobacz jeszcze ten post.
Jest taka wartość jaką podałeś mam antyvirusa ArcaVir 2005
Jakiego masz antywirusa ?? Sprawdź w HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager wpis BootExecute powinien mieć wartość autocheck autochk * – jeźeli ma inny to popraw na taki jak podałem
Strona 1 / 1