Problem z windowsem xp

Witam jesteście moją ostatnią desku ratunku. Mam komputer AMD Athlon 2000, 1GB ramu, Radeon9600 TX,Asus V7-600x,Seagate 80Gb,zasilacz 400W i windowsa xp. Od pewnego czasu sam komputer sie resetuje co jakis czas najczęściej podczas gier. Wyświetlają się róznego rodzaju błedy na niebieskim tle ale sa rózne za kazdym razem inny. I tu do was pytanie co może mu się dziać.Jeżeli będziesz trzeba cosik sprawdzac programami to napiszcie jaki co nim sprawdzic czy poprostu system wgrac na nowo chociaż tak dawno nie był wgrywany.Wczesniej mialem dysk 200 gb samsunga musiałem oddac do naprawy. POMOŻCIE PROSZE .

Odpowiedzi: 2

1. Test pamięci. 2. sprawdzenie napięć ( choćby, mimo że to tylko przyblizenia, rzut okiem na informacje o nich w BIOS-ie ). Choć może w odwrotnej kolejności.
Rebe
Dodano
27.05.2008 08:40:12
poprzeczyszczałbym styki wszystkiego karty graficznych, pamieci itd... ogólnie odkurzył sobie komputer, oczywiście jeśli nie będzie pokazanych blue screenów to w tym możemy nie pomóc. zresetował bym biosa i skofigurowałbym ponownie. potem ewentualnie zreinstalował system. jak nie to serwis, zależnie czy wciąż blue screeny czy coś gorszego. dlatego ważne jest żebyś chociaż najważniejszą część takowego blue screena przepisał lub zrobił fotkę. sorry za brak dużych liter.
Small Mike
Dodano
26.05.2008 22:56:26
casterr
Dodano:
26.05.2008 22:49:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1