problem z windows
Mam następujący problem. Pomagam naprawic kolezance komputer. Robie reinstalke systemu spoko dziala 2 tygodnie. Siada winda odliczanie z niebieskim ekranem probuje wiec naprawic system z dysku instalacyjnego. otoz nie ma opcji napraw mimo ze system jest na dysku. Robie wiec kolejna reinstalacje sytemu wszystko dziala .. tydzien (acha przy okazji odkurzylem go w srodku docinelem kable i takie tam). Wiec dziele dysk inaczej moze cos z systemem plikow. Wgrywam system za tydzien klapa. Naprawa dziala ale tylko na dwa dni i wyskakuje czarny ekran System nie mogl odnalesc plikow sytemowych bla bla bla ... wykonaj naprawe systemu z dysku instalacyjnego. Robie tak i znowu siada po 2 dniach. co sie moźe dziać. To chyba nie wirusy bo skanowalem kilkoma anty nie spyware nie adware. acha myslalem o padnietym dysku ale sprawdzalem kilkoma programami do dykow i niby jest oki. Miedzy innymi Active Smart. Wazna rzecz to sie dzieje od tak raz zamkniesz normalnie system a tu nagle klops. Zeby ktos nie pomyslal ze wyrywam zasilanie. Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 7
Od strony wirusów hmmm. Sprawdzalem nortonem avastem i nodem32 i co ciekawe nic. Zero robactwa ani wirusow. Szczerze to wolalbym zeby to byl wirus zeby wkoncu miec przyczyne. Dzis kompute mam u siebie wiec bedzie walka.
a jak wyglada sprawa od strony wirusow??:]
oki sprawdze. komputer sie nie wiesza tylko pozniej sie nie odpala. w sumie sam pomyslalem o pamieci ale jeszcze nie sprawdzilem. Czekam na inne pomysly HELP
Jeźeli jak piszesz sprawdziłęś dyski chkdsk'iem, sugerowałbym sprawdzenie RAMu, np. Goldmem'em, lub Memtestem. Jaźeli pamięć zajmuje więcej niź jeden bank to sprawdzić poszczególne moduły przez wyjęcie. Podobny przypadek miałem na złoźonym komputerze z markową kością i po jakimś czasie klient zgłaszał resety.Okazało sie, źe przy ładowaniu powyźej 470 MB (przy 520 MB total)pojawiały się błędy. Po wymianie do dziś nie słyszę o problemach.
sorki z tego wszystkiego to juz zapomnialem napisac ze jest to system XP Prof. z SP2 no i zawsze zdaze dociagnac wszystkie poprawki
sorki z tego wszystkiego to juz zapomnialem napisac ze jest to system XP Prof. z SP2 no i zawsze zdaze dociagnac wszystkie poprawki
jaki sytstem jesli xp to z SP???
wiecej info :]
wiecej info :]
Strona 1 / 1