Problem z Windows XP professional

Witam, mam problem z systemem, a mianowicie gdy włączam system to Windows niby sie wczytuje, aż do moemntu gdzie powinno byc napisane 'Zapraszamy' na niebieskim tle tyle ze u mnie zamiast tego jest już czarny obraz i tylko kursor jest, wiec chciałem naprawić system, tylko że nie za bardzo wiem jak. Wsadziłem płytkę od mojego Windowsa i kliknąłem dowolny przycisk(wg. polecenia"Dowolny przycisk spowoduje rozruch systemu z płyty"), następnie pokazał sie biały napis w lewym gór. rogu "Instalator systemu Windows" następnie zaczęło ładować pliki, po czym wyskoczyły 3 możliwości: "Aby rozpocząć instalacje systemu Windows XP, naciśnij klawisz ENTER" "Aby naprawić istniejącą istalacje systemu Windows XP przy użyciu Konsoli odzyskiwania, naciśnij R" "Aby zakończyć prace Instalatora bez instalowania systemu Windows XP, naciśnij F3" Wiec kliknąłem R i zmienił sie obraz na czarny gdzie było napisane na biało: "Konsola odzyskiwania systemu Microsoft Windows XP Konsola odzyskiwania oferuje możliwości naprawy i odzyskania systemu. Wpisz polecenie EXIT, aby zakończyć działanie konsoli i ponownie uruchomic komputer. 1: C:\WINDOWS Do której instalacji sytemu Windows chcesz sie zalogowac ?" po czym jest pole tekstowe... Nie wiem co dalej niezbyt sie na tym znam, pomóżcie.

Odpowiedzi: 1

[quote=Arek110]"Aby rozpocząć instalacje systemu Windows XP, naciśnij klawisz ENTER"[/quote] Wybierz tą opcję i przejdź dalej aż na ekranie będziesz miał znowu wybor, między innymi, naprawy systemu przez R. To jest to "drugie R" i możesz znaleźć o nim info w szukajce forumowej.
adam_broda
Dodano
19.08.2009 00:25:16
Arek110
Dodano:
18.08.2009 20:20:59
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1