Problem z windows update

mam problem mianowice 2 dni temu zakupoilem windowsa xp home edytion zainstalowalem zarejestrowalem i bylo oki zainstalowalem sterowniki i wszystko dzialalo ok zaczalem aktualizowac system po aktualizacji systemu menadzer wykryl mi nieznane urzadzenie chodzi o karte tv ktora wczesniej dzialala po aktualizacji przestala pojawia sie przy uruchamianiu niedudane zainicjowanie nie moglem sobie poradzic przystapilem do format c i na nowo wszystko tu pojawil sie wiekszy problem bo nie moge zainstalowac wogule sterownika krty tv a tym bardziej oprogramowania ani stare sterowniki ani nowe nic nie pomagaja kto wie jak to naprawic

Odpowiedzi: 7

wiesz co nie wkurzaj sie na mie ale dalej nie rozumiem oco chodzi w menadzerze urzadzen nie mam zadnej ikony kompa jak bys mogl to moje gg 4591165
djek
Dodano
16.05.2005 13:44:07
tzn musisz sprawdzić czy karta dźwiękowa nie chodzi na tym samym przerwaniu co karta tv bo wtedy moźe nastąpić konflikt urządzeń i będą takie myki się działy

o ile dobrze pamiętam to z menadźera urządzeń musisz kliknąć na ikonkę komputer i powinien wyświetlić wszystkie urządzenia i przerwania na jakich przacują sprawdź czy te dwie rzeczy nie chodzą na jednym
blob
Dodano
16.05.2005 13:37:00
oj nie rozumiem
djek
Dodano
16.05.2005 13:20:35
a nie ma konfliktów na przerwaniach??
blob
Dodano
16.05.2005 13:05:36
powiem ci ze to lipa ale w inny sposob udalo mi e sie zainstalowac sterowniki jest juz ok teraz pojawij sie inny problem a mianowicie po instalacji oprogramowania karty tv odtawarzacza po wlaczeniu jej pojaiwa sie wybor systemu pal czy necam i na tym koniec wyskakuje komunikat nieudane zainicjowania h/w i ginie glos na kompie
djek
Dodano
16.05.2005 12:34:53
spróbuj usunąć urządzenie z menadzera urządzeń
wyłącz kompa i włącz powtórnie
kiedy wykryje nowy sprzęt zapodaj oryginalne stery do cd romu i wymuś instalację sterowników ręczną nie automata powinno zadziałać

pozdro
blob
Dodano
16.05.2005 12:16:35
juz nawet instalowalem xp po wyjeciu karty tak jak bym kupil nowa i to samo windows po tej aktualizacji wykrywa inna karte tv co robic nawet format nie pomaga pomocy
djek
Dodano
10.05.2005 03:03:33
djek
Dodano:
09.05.2005 00:11:09
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1