Problem z windows update
mam problem mianowice 2 dni temu zakupoilem windowsa xp home edytion zainstalowalem zarejestrowalem i bylo oki zainstalowalem sterowniki i wszystko dzialalo ok zaczalem aktualizowac system po aktualizacji systemu menadzer wykryl mi nieznane urzadzenie chodzi o karte tv ktora wczesniej dzialala po aktualizacji przestala pojawia sie przy uruchamianiu niedudane zainicjowanie nie moglem sobie poradzic przystapilem do format c i na nowo wszystko tu pojawil sie wiekszy problem bo nie moge zainstalowac wogule sterownika krty tv a tym bardziej oprogramowania ani stare sterowniki ani nowe nic nie pomagaja kto wie jak to naprawic
Odpowiedzi: 7
wiesz co nie wkurzaj sie na mie ale dalej nie rozumiem oco chodzi w menadzerze urzadzen nie mam zadnej ikony kompa jak bys mogl to moje gg 4591165
tzn musisz sprawdzić czy karta dźwiękowa nie chodzi na tym samym przerwaniu co karta tv bo wtedy moźe nastąpić konflikt urządzeń i będą takie myki się działy
o ile dobrze pamiętam to z menadźera urządzeń musisz kliknąć na ikonkę komputer i powinien wyświetlić wszystkie urządzenia i przerwania na jakich przacują sprawdź czy te dwie rzeczy nie chodzą na jednym
o ile dobrze pamiętam to z menadźera urządzeń musisz kliknąć na ikonkę komputer i powinien wyświetlić wszystkie urządzenia i przerwania na jakich przacują sprawdź czy te dwie rzeczy nie chodzą na jednym
oj nie rozumiem
a nie ma konfliktów na przerwaniach??
powiem ci ze to lipa ale w inny sposob udalo mi e sie zainstalowac sterowniki jest juz ok teraz pojawij sie inny problem a mianowicie po instalacji oprogramowania karty tv odtawarzacza po wlaczeniu jej pojaiwa sie wybor systemu pal czy necam i na tym koniec wyskakuje komunikat nieudane zainicjowania h/w i ginie glos na kompie
spróbuj usunąć urządzenie z menadzera urządzeń
wyłącz kompa i włącz powtórnie
kiedy wykryje nowy sprzęt zapodaj oryginalne stery do cd romu i wymuś instalację sterowników ręczną nie automata powinno zadziałać
pozdro
wyłącz kompa i włącz powtórnie
kiedy wykryje nowy sprzęt zapodaj oryginalne stery do cd romu i wymuś instalację sterowników ręczną nie automata powinno zadziałać
pozdro
juz nawet instalowalem xp po wyjeciu karty tak jak bym kupil nowa i to samo windows po tej aktualizacji wykrywa inna karte tv co robic nawet format nie pomaga pomocy
Strona 1 / 1