problem z windows 98 se

uzywam dwie windy xp pro i 98 se

1 problem to taki źe w windzie 98 nie moge korzystac z kosz (musze go wyłączać) bo bo gdy probuje go opróźnić to pokazuje się błąd i się komp wiesza

2 problem to taki źe od niedawna gdy instaluje jakąś giere w 98 to podczas instalki czasami komp sie wiesza i trzeba restartować – zdarza sie to przy roznych grach, nie wiem moze to spowodu niedawnej aktualizacji biosu

Odpowiedzi: 5

Co ja ci mogę doradzić.Napewno instal obu systemów.
Najpierw instaluj win.. a potem XP nie inaczej.
Sam reinstal win... nic ci nie pomoźe.
Zwróć uwagę na format plików przy instalacji win.. i XP.Z formatu FAT nie będziesz widział NTFS–u,a stare windy najlepiej chodzą na FAT z kolei XP tylko na NTFS.Takźe bardziej przyjrzyj sie temu , a moźe nie będzie problemu.Pamiętaj najpierw Win.. a potem XP i
najlepiej na innej partycji "D"
Anonymous
Dodano
08.02.2004 18:23:28
Ad 1) Obydwie windy chcą korzystać z jednego kosza w nieco inny sposób i stąd ten problem. Moźesz zmienić jakimś tweakerem lokalizację kosza np. pod win98 i nie powinno być problemu.
krecik
Dodano
04.02.2004 22:12:17
spróbuje z tym scanem bo reinstalka nie pomoźe bo juź to robiłem kilka razy
Anonymous
Dodano
04.02.2004 18:42:27
Moźesz ten uźyć "sprawdzania plików systemowych" pod kątem ich zmiany w zakładce " informacja o systemie " moźliwe źe któryś plik lub *.dll jest uszkodzony
Seeker
Dodano
04.02.2004 18:37:49
Wygląda na problem z rejestrem lub uszkodzeniem niektórych plików systemowych.
Scanreg/restore i ew. scanreg/fix, a jeźeli to nie pomoźe to porada , której udzielił brtx, z tym, źe nie setup, a setupcor.
Rebe
Dodano
04.02.2004 10:59:42
primo
Dodano:
04.02.2004 10:44:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1