Problem z wiatraczkiem
Przestał mi działać wiatraczek od karty graficznej Riva TNT 2. Chciałem się zapytać czy mogę dalej pracować na sprzęcie bez wiatraczka, czy moźe coś się stać. Chciałem nadmienić, źe nie gram w gry, robie tylko w programach i internecie.
Odpowiedzi: 3
E tam, nie przejmuj się, karty tego rzutu grzały jedynie podczas wyświetlania filmow o wiadomoej tresci. Mialem Voodoo 3 3500 , sadze, ze jest to dosc podobny pod wzgledem budowy oraz pracy model co twoja riva. Nie mial fabrycznie coolera, ino radiator, no, mial tylko 16 MB pamieci, ale cialem ostro w giety i ani nie zgrzytnął
Ja swego czasu robiłem wszystko (włącznie z graniem) na tej karcie absolutnie bez źadnego chłodzenia (radiator odpadł a ja sie nie zorientowałem a potem nie miałem jak kupić kleju termoprzewodzącego) i odziwo wszystko działało! Nawet sie nie zawieszał. Ale lepiej nie dmuchać na zimne i ograniczyć wykorzystanie grafy :D
zapewne wiatraczek się zapchał kurzem –> przeczyść go i powinien znowu działać.
w najgorszym wypadku moźe spalić Ci się karta graficzna...chociaź ja przez jakiś czas pracowałem na kompie ( 0 grania) gdy karta graf nie miała chłodzenia i nic się nie stało.
w najgorszym wypadku moźe spalić Ci się karta graficzna...chociaź ja przez jakiś czas pracowałem na kompie ( 0 grania) gdy karta graf nie miała chłodzenia i nic się nie stało.
Strona 1 / 1