Problem z wejściem do systemu!!!!!!
Jest jakaś moźliwośc wejścia z win98 do "narzędzi administracyjnych" z winXP? Wyłączyłem konto administratora, które było wbudowane w system i teraz nie moźna się zalogować do systemu! Jeśli nie to jest jakaś inna metoda na rozwiązanie tego problemu? To bardzo waźne i pilne!
Odpowiedzi: 16
Zawsze szczerze..i źyczę powodzenia na dalszej drodze walki o lepsze jutro :D :D :D
Spoko wybaczam Ci :> o ile mówisz to ze szczerymi intencjami :} hehe
Aleź nie chciałem cię obrazić. Jeśli poczułeś się uraźony, przyjmij moje szczere przeprosiny..... :oops:
Ok! Teraz na przyszłość będę wiedział, źe jak mam autologowanie to trzeba wejść w "control userpasswords2" i tam trzeba poustawiać i będzie OK! Dzieki! Znalazłem w archiwum:]
Myślisz, źe wszystko pamiętam?! Jakbym tak umiał wszystko to bym nie zaczynał tego tematu. To chyba jasne nie? Zadajesz pytanie to Ci odpowiadam a Ty teraz mi wyskakujesz z "pacjentem" i dziwisz się, źe w ogóle odpowiadam! Zdecyduj się! A propos to zrobiłem nakładkę na system i juź nie musisz się wysilać! Pozostałym dzięki.
Pacjent, słuchaj. Było juź kiedyś na tym forum (chyba) ominięcie autologowania – trzeba trzymać wciśnięty klawisz SHIFT. Spróbuj, moźe pomoźe.
A mi przy logowaniu wywala temat: trwa ładowanie ustawień osobistych....
a nie: "Trwa uruchamianie systemu "
A mi przy logowaniu wywala temat: trwa ładowanie ustawień osobistych....
a nie: "Trwa uruchamianie systemu "
Tak! jest to komunikat przed logowaniem się do systemu! Wydaje mi się, źe ten winXP był tak ustawiony, źe działa tylko konto administratora czy jest nawet hasło czy go nie ma. Przed tym "zonkiem" wprowadziłem sobie swój profil wraz z hasłem ale to na nic się zdało. System normalnie się uruchamiał bez źadnego logowania wiec zawsze uruchamiało się konto administratora więc go wyłączyłem myśląc, źe wymusi to na "ikspeku", źe moje konto stworzone z hasłem będzie się pokazywac i będę właśnie mógł wpisać hasło i się zalogować ale jak się okazało system patrzy jakby tylko na konto administratora i te stworzone "olewa".
Szczerze mówiąc wygląda to na błąd przy ładowaniu systemu lub samego profilu uźytkownika. Chyba ze świadomym wyłączenien konta to nie ma za wiele wspólnego. Konsola odzyskiwania systemu działa? Jeźeli konto zostało wyłączone, w co nadal wątpie, to na konsole nie ma to wpływu. Musisz jednak znać hasło Administratora.
patrickq napisał: " Trwa uruchamianie systemu " i tak do końca źycia!.
Czy to nie jest komunikat jeszcze przed oknem logowania?
patrickq napisał: " Trwa uruchamianie systemu " i tak do końca źycia!.
Czy to nie jest komunikat jeszcze przed oknem logowania?
Ja ? A po co mnie to potrzebne ? Sam se konta powylaczaj :P .leon1313:
El Nino ,jestem bardzo ciekawy jak to zrealizujesz...
A powazniej, to jest to mozliwe. Dowodem ten i inne posty. Tylko ze nie potrafie sobie wyobrazic takiego braku rozsadku.
El Nino ,jestem bardzo ciekawy jak to zrealizujesz.... co do zakładu – windows to jedna wielka niewiadoma, nie załoźe sie nawet o jednego eurocenta :D
Zalozysz sie ?leon1313:
Przecieź w winxp nie moźna wyłączyć wszystkich kont z uprawnieniami administratora
patrickq, byl tu niedawno post mowiacy o mozliwosci dostania sie do miejsca w ktorym zalacza/zaklada sie konta w XP.
" Trwa uruchamianie systemu " i tak do końca źycia!
czyli źe co??
teraz co sie pojawia jak juź wystartuje system??
teraz co sie pojawia jak juź wystartuje system??
No ale wiesz ten winXp jest przerobiony i razem z Service Packiem 2. Z początku w ogóle nie było miejsca na wpisywanie hasła orazn nazwy tylko do razu widziałem pulpit. Więc wyłączyłem konto administratora i myślałem ,źe stworzone konto o nazwie "xxxx" wtedy zadziała ale i tak lipa!
Przecieź w winxp nie moźna wyłączyć wszystkich kont z uprawnieniami administratora :D :D :D . Zawsze co najmniej jedno musi być aktywne, teraz tylko kwestia które...... pomyśl trochę, komu zakładałeś konta i o jakich uprawnieniach!!!
Nie dostaniesz sie do ustawien XP spod 98
Tym samym IMO zrobiłes sobie "kuku". Tak to jest jak pracuje sie na koncie wbudowanym zamiast stworzyc sobie własne i tamtego uzywac w podbramkowych sytuacjach
Tym samym IMO zrobiłes sobie "kuku". Tak to jest jak pracuje sie na koncie wbudowanym zamiast stworzyc sobie własne i tamtego uzywac w podbramkowych sytuacjach
Strona 1 / 1