problem z usunieciem pliku

mam plik którego nie moge usunac z dysku za kazdym razem przy probie usuniecia pojawia sie komunikat ze trzeba wylaczyc wszystkie programy ktore uzywaja tego pliku programy sa zamkniete a mimo to znowu sie pojawia ten komunikat. Przy takiej probie bardzo sie zwalnia komp. nie mozna rowniez dotrzec do wlasciwosci tego pliku. windows xp home

Odpowiedzi: 6

usun programem CopyLock, lub przez konsole odzyskiwania!!!
kamaa
Dodano
20.01.2005 00:54:53
ja juz tak usuwałem pliki "nieusuwalne" :)
Casta
Dodano
19.01.2005 19:41:02
Casta:
Najprościej:
Zainstaluj Total commander i usun plik.
Trudniejszy sposób:
wpisz w polu uruchom polecenie cmd i nacisnij enter :) nastepnie nacisnij kombinacje klawiszy ctrl + alt + delete i zakoncz proses explorer.exe nastepnie w lini polecen (cmd) wpisz del scieźka_nazwa.rozszerzenie_folderu czy aplikacji. Nastepnie nacisnij kombinacje klawiszy ctrl + alt + delete i w zakładce APLIKACJE wybierz NOWE ZADANIE i wpisz explorer.exe i nacisnij paluchem na ENTER :) kurcze, ja chyba politykiem zostane :)

I to IMO raczej nic nie da ;)
Komputer uruchom z dyskietki startowej –>? przejdź do tego pliku (cd) i skasuj go poleceniem DEL (np.: del plik.exe)
Anonymous
Dodano
19.01.2005 19:00:22
Najprościej:
Zainstaluj Total commander i usun plik.
Trudniejszy sposób:
wpisz w polu uruchom polecenie cmd i nacisnij enter :) nastepnie nacisnij kombinacje klawiszy ctrl + alt + delete i zakoncz proses explorer.exe nastepnie w lini polecen (cmd) wpisz del scieźka_nazwa.rozszerzenie_folderu czy aplikacji. Nastepnie nacisnij kombinacje klawiszy ctrl + alt + delete i w zakładce APLIKACJE wybierz NOWE ZADANIE i wpisz explorer.exe i nacisnij paluchem na ENTER :) kurcze, ja chyba politykiem zostane :)
Casta
Dodano
19.01.2005 18:58:14
Miałem juz ten przypadek i nawet dodałem topic na tym forum na ten temat 8) 8) Sprubój usunąć plik w trybie awarynym :!: Ja usunołem taiego "diabołka" odrazu po włączeniu kompa :!: :!:
lewymen
Dodano
19.01.2005 17:43:05
Skieruj swoją uwagę, prosźe, na archiwum – przycisk "szukaj" na górze strony.Ogólna fraza "usunąć pliku" daje 60 wyników w dziale XP.
Juź po tytułach tematów dojdziesz, które mogą Ci być pomocne.
Rebe
Dodano
19.01.2005 14:58:23
ArturoG
Dodano:
19.01.2005 14:45:59
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1