Problem z usunięciem.
Mam na pulpicie 2 pliki niedokończone sciągane z firefoxa. Są to zwykłem aplikacje lecz kiedy chcę je usunąć wyskakuje źe plik jest uźywany przez inny program i nie moge go usunac. Nie pomaga nawet reset kompa. Jeźeli ktoś z was wie jak to zrobić bardzo prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 7
Sorry źe tak późno odpisuje. Start–>Uruchom–>cmd. Wyświetla się konsolka wiersza poleceń. Poruszasz się tu podobnie jak w DOS–ie. Przejdź do folderu gdzie są te pliki i następnie poleceniem del nazwa_pliku usuń je.
Racovia:
A więc tak firefox nie uruchamia się wraz z systemem więc raczej on ich nie uźywa. Nie ma ich równierz w menadźerze pobierania. A co do wiersza poleceń to czy jesteś w stani mi napisac jak to zrobić ???
Próbowałeś tak jak Amon–Ra pisał ?
A więc tak firefox nie uruchamia się wraz z systemem więc raczej on ich nie uźywa. Nie ma ich równierz w menadźerze pobierania. A co do wiersza poleceń to czy jesteś w stani mi napisac jak to zrobić ???
a moźe one cały czas siedzą w menadźeźe pobierania??
A ja ci radzę usunąć je z wiersza poleceń. Wtedy niewaźne czy coś ich uźywa czy nie. Spróbuj.
Zmień nazwy tych plików i wtedy spróbuj je usunąć; jeźeli nie pomoźe, sprawdź, czy podobna sytuacja występuje w trybie awaryjnym. Jeźeli tak, poszukaj w sieci programu Process Explorer i za jego pomocą zamknij uchwyty do nich (handle).
A czy przypadkiem po uruchomieniu kompa ff jest wlączony ? Upewnij się czy FF jest wyłączony i usuń pliki, moźe przegladarka jak jest odpalone uźywa go :lol:
Strona 1 / 1