Problem z ustawieniem ponownym sieci

Rozbudowywałem moje kompy w sieci tak, źe musiałem na trzech przeinstalowywać W XP opcją napraw istniejącą instalację po tej operacji te trzy kompy są widoczne w sieci moźna je otworzyć a w momencie otwierania udostępnionych katalogów wywala błąd brak uprawnień. Kompy, który nie były przeinstalowywane są dostępne z dla wszystkich uźytkowników sieci. Czy ktoś wie, w czym tkwi błąd? Sieć LAN SDI, router ASMAX i HUB sześciu uźytkowników sieci.

Odpowiedzi: 6

Dzięki problem rozwiązałem. Poprzez zmianę właściciela dla katalogów które chcę udostępnić. Uruchamiając opcje zaawansowane okazuje się źe jest kilku uźytkowników o tej samej nazwie a dokładnie tylu ile razy był przeinstalowywany system XP. Natomiast system pełne prawa nadaje pierwszemu administratorowi–właścicielowi. Kolejna konfiguracja wyznacza uźytkownika o tej samej nazwie ale ograniczonych uprawnieniach, pomimo źe w kontach dany uźytkownik widnieje jako administrator.
marrze
Dodano
18.11.2003 00:25:18
Nadal masz problem czy tez juz go rozwiazales ? Bo jesli tak to z konta admina przjmij te udzialy i dopiero pozniej sprobuj je udostepnic. Jesli nie pomoze, to usun swoje konto o uprawnieniach admina i zaloz ponownie nowe.
EL NINO
Dodano
17.11.2003 23:32:41
Dzięki za pomysł oczywiście naleźy narzucić nowego uźytkownika po wyłączeniu opcji prostego udostępniania. Oczywiście to do EL NINO
El Admin.

Konto jest jako administrator, natomiast po poprzedniej instalacji pozostał inny właściciel udostępnianych katalogów.
marrze
Dodano
17.11.2003 21:06:52
Musisz odblokować konto GOŚĆ i udostępnić odczyt grupie WSZYSCY, moźesz dodatkowo dodać udostępnienie dla urzytkownika LOGOWANIE ANONIMOWE.
Anonymous
Dodano
17.11.2003 20:51:26
Udostępniane katalogi w kreatorze konfiguracji sieci. SharedDocs ale ten sam poroblem powstaje przy udostępnianiu prostym innych katalogów.[/b]
marrze
Dodano
17.11.2003 20:26:18
W jaki sposob udostepniane sa dane na tym komputerze ? Zalozone konta ? Dla Goscia ? Udostepnianie uproszczone ?
EL NINO
Dodano
17.11.2003 00:51:39
marrze
Dodano:
16.11.2003 22:36:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1