Problem z ustawieniami w bios'ie
Chciałem koledze pomóc zainstalować windows xp aby wystartował CDROM–u, trzeba zmienić ustawienia.
Jego komputer nie jest za młody poprostu jest stary,podczas uruchamiania nacisnołem Delete i nie mogłem znaleść ''Advanced BIOS Features''zamiast tego jest Bios features setup,chipset features setup,standart comos setup zadne z nich nie pokazuje okna konfiguracji zaawansowanych funkcji bios aby zmienić na funkcjię CDROM czy ktoś wie w co trzeba wejść aby rozpocząć instalację z CDROM??? Please.
Jego komputer nie jest za młody poprostu jest stary,podczas uruchamiania nacisnołem Delete i nie mogłem znaleść ''Advanced BIOS Features''zamiast tego jest Bios features setup,chipset features setup,standart comos setup zadne z nich nie pokazuje okna konfiguracji zaawansowanych funkcji bios aby zmienić na funkcjię CDROM czy ktoś wie w co trzeba wejść aby rozpocząć instalację z CDROM??? Please.
Odpowiedzi: 8
Prosze. No widzisz, jak chcesz to umiesz znalezc :mrgreen: .
Boooli duupa ale pomogło :D
chyba będzie juź dobrze dzięki :lol:
chyba będzie juź dobrze dzięki :lol:
waciak, nic tylko do dupy nakopac :P .waciak:
nie mogłem znaleść ''Advanced BIOS Features''zamiast tego jest Bios features setup,chipset features setup,standart comos setup zadne z nich nie pokazuje okna konfiguracji zaawansowanych funkcji bios aby zmienić na funkcjię CDROM
Wystarczylo w googlarce wpisac to co podales teraz i wlezc na chybil–trafil. Drugi link opisuje konfiguracje tego BIOSa.
Masz to w BIOS Features Setup w pozycji Boot Sequence.
http://www.fujitsu–siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/MicroStar/MS6156via/MS6156Via.htm
Znalazłem tylko taką nazwę:
Award Modular BIOS v4.51PG
Award Modular BIOS v4.51PG
Na kosciach pamieci chcesz zmieniac bootowanie ?
Chlopie, na pierwszym ekranie powinienes zobaczyc jaki to BIOS. Ewentualnie na dole zobaczysz w cholere numerkow, ktore powiedza kto jest producentem BIOSa, plyty glownej, date BIOSa, itd...
Chlopie, na pierwszym ekranie powinienes zobaczyc jaki to BIOS. Ewentualnie na dole zobaczysz w cholere numerkow, ktore powiedza kto jest producentem BIOSa, plyty glownej, date BIOSa, itd...
Aha jedynie na kości pamięci pisze tak:
PC 100 SDRAM
PC 100 SDRAM
Chciałem odczytać z płuty ale niczego się nie dowiedziałem nie mam pojęcia co to za płyta???
Co to za model płyty głównej?
Strona 1 / 1