Problem z usb

Witam Ostatnio ściągnełem aktualizacje sterowników do usb i wtedy się zaczęło. Zainstalowałem i koniec. Jak podłączam usb wyskakuje takie coś: http://img363.imageshack.us/my.php?image=beztytuucw1.png I jak kikam na ta ikonke czarna to wyskakuja mi błąd explorer.exe i odrazu restart bo komp juz nie chodzi. Więc muszę wchodzić na mój komputer i na pendrive ikonke klikać. Ale to bajka. Jak chce wrzucic 500mb np. to zawsze zajmowało 2 minuty a teraz 10 minut. Wszyztko przez ta aktualizacje. Pomóżcie.

Odpowiedzi: 3

ok wszystko chodzi dzieki wam pozdro
ydyd
Dodano
30.09.2008 14:45:53
dość prosta rada ale jak z twoim problemem dalej lipa to weź do panel sterowania >system >menedżer urządzeń >magistrala szeregowa usb >odinstaluj sterowniki usb (jeżeli masz wiele kontrolerów usb to wywal wszystkie). Potem wsadz np. pena albo myche pod usb i xp powinien sam wykryć nowe urządzenie i zainstaluje ci automatycznie sterownik magistrali usb pod każdy kontroler (w wersji service pack 2 również usb 2.0), a i wywal tamtą aktualizacje. Rada nie rewelacja ale sprawdzona u mnie...
tomexi
Dodano
29.09.2008 23:44:31
Może mu wpakowaleś stery od usb 1.0 zamiast od 2.0. Jak się orientuję ostatnia aktualka USB 2.0 była jeszcze w czasach SP2. Nie wiem skąd nagle aktualizacja. Zatem albo dawno już nie aktualizowałeś windowsa albo coś przeoczyłem.
Aves81
Dodano
29.09.2008 20:25:04
ydyd
Dodano:
29.09.2008 17:16:26
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1