Problem z USB
Mam mały problem. w windows XP wysypał mi się USB, nie wiem o co chodzi ale nie rozpoznaje żądnego urządzenia, ani pendrive ani iPoda, wyskakuje w trayu znaczek nieznane urządzenie i to wszystko. Próbowałem już wszystkiego...może ktoś miał podobny problem i może mi pomóc. Wielkie dzięki
Odpowiedzi: 7
Niestety nie pomogło...
Zobacz czy jak dasz prawym klawiszem na plik %windir%\inf\usbstor.inf i wybierzesz z menu kontekstowego "zainstaluj" to cos to zmieni. Restart wymagany.
SIW pokazuje że sterownik jest zatrzymany i domaga się startu, lecz nie wiem jak wystartować ten sterownik. Podłączenie urządzenia go nie uruchamia.
Niestety po przerzuceniu sterowników i restarcie systemu problem nie zniknął [chciałbym uniknąć reinstalacji Windowsa ale czy istnieje możliwość instalacji XPeka z dysku twardego?]. Jeżeli screeny byłyby pomocne w diagnozie problemu to służę, tylko musiałbym je wysłać na zwykłego maila, najlepiej zwrotnym z mojego adresu [color=red]jakow.c@gmail.com[/color], lub innym sposobem, lecz nie wiem jak wrzucać zdjęcia z dysku na forum :).Pozdrawiam...
Może tak - w katalogu Windowsa jest DriverCache\i386 - tam sa pliki driver.cab i jezeli masz sp2 to również plik sp2 - w nich jest plik usbstor.sys - wypakuj je sobie i wrzuć gdzie trzeba.
Próbowałem flashować i resetować BIOS, przywracałem system,. Wszystkie inne urządzenbia podłączane do USB [drukarka, telefon komórkowy, aparat foto] działają. Pendrive i iPod, czyli urządzenia rozpoznawane jako dyski wymienne nie są rozpoznawane przez system [mam peny: Samsunga 512MB, kingstona 8GB, Verbatima 2GB i iPoda Shuffle 1GB]. na innych kompach [testowałem w pracy nba kilku] iPod odnajduje się i peny też, także problem tkwi w moim systemie. Najbardziej prawdopodobne jest to że w jakiś dziwny sposób wywaliło mi sterownik USBSTOR.SYS z folderu Drivers z SYSTEM32. Nie mogę sterownika przywrócić a kreator nie znajduje innych sterowników na kompie.POMOCY!!!
To wszystko co próbowaleś to co to bylo ??
Bo bez sensu będzie powielanie.
Strona 1 / 1