Problem z USB
Odpowiedzi: 4
-
[quote=Rebe]w BIOS-ie byłeś i sprawdizleś co tam słychać w kwestii włączenia i ustawień ?[/quote] Tak Rebe wszystko ponoc ustawione jest jak nalezy... W takim razie pozostaje mi kwestia kupna dodatkowych portow USB 2.0 na PCI??
-
Tak wiec spojrzalem w specyfikacje plytki i opisuja ze jesli posiadam dodatkowego "śledzia" do powinienem mieć dodatkowe 2 porty USB 2.0. Mam takiego wpietego tzw. [b]D-Bracket pinheader[/b] z 2 portami USB i 4 diodami. Mysle, ze to wlasnie USB 2.0, ale i tam jak podlacze owe urzadzenia to takze wyskakuje w/w dymek z info. A jesli nawet okaze sie ze sa to porty USB 1.1 to dlaczego Winda pokazuje taka informacje ze moge podlaczyc urzadzenie do szybszego portu 2.0??:rolleyes:
-
[quote=wojtt]Próbowałeś na wszytkich portach USB?[/quote] Tak probowalem we wszytskich innych portach i ten sam komunikat [quote=wojtt]Sprawdź czy, a jesli tak to które porty są 2,0 i do nich podłącz urzadzenie.[/quote] Hmm a jak najlepiej sprawdzic czy to 2.0? Jest jakis programik diagnozujacy porty? A moze wlasnie brak jakis sterownikow :-k
[quote=Rebe]sprawdzenie na laminacie płyty głównej dokładnych symboli wraz z wersją - byłoby 100% pewności, że nie ma tego USB 2.0.[/quote] Rozumiem ze chodzi Ci tu o sprawdzenie symboliki [b]płyty głównej[/b]? Mo faktycznie mysle, ze jesli to zrobie powinno byc wszystko jasne. Choc powiem szczerze ze szukalem info na temat mojej motherboard i jedni pisza ze niby sa porty USB 2.0, a jedni ze sa ale tylko USB 1.1. Lub jeszcze dodatkowo "śledź" z portami USB 2.0. Tak wiec jestem z leksza wyglupiony i dlatego tez chcialem zasiegnac rady na tym forum, bo wiem ze w wiekszosci przypadkow mialem 100% porady :)