Problem z uruchomieniem

siema!mam problem z uruchomieniem sie pulpitu,znaczy dokladnie nie dawno formatowalem kompa,i sciagalem te rozne dodatki te allplayery no wiecie(100% zadnych wirów) i po sciagnieciu SP 2(z tej strony) i zainstalowaniu domagal sie tam jakiejs aktualizacji no i ją zrobilem,oczywiscie po tym resecik,no i gdy juz mają pojawic sie ikonki na pulpicie nagle w 1 sekundzie wszystko z pulpuitu znika jedynie widze pasek zadan,ale i tak nic nie moge kliknąc bo komp jak by sie zawiesił,ozcywiscie teraz jestem na awaryjnym,moze napisalem cos nie zrozumiale to opisze to bardziej szczególowo z góry dziekuje za wszelaką pomoc

Odpowiedzi: 6

w punkcie 2 w tym shell czy jakos tak to tam jest ok bo jest wartość explorer,co do tej konsolki to szukam szukam i bez rezulatatu ale dobra jeszcze poszukam,a mam takie pytanko,z ciekawosci chcialem sprawdzic co jest z tym plikiem explorer w C:\Windows ,sprawdzilem i zauwazylem ze są tam 3 pliki explorer,jeden ma nazwe explorer 2 tez a 3 explorer(2) ?powinno tak byc czy cos jest nie tak ?
Muro
Dodano
22.10.2005 22:18:20
Co tu jest do tłumaczenia?
– Odpalasz regedit i patrzysz czy Shell w podanym kluczu ma prawidłowe dane.
– Odpalasz konsole odzyskiwania, wpisujesz komende i wyłączasz konsole. Pamiętaj o podstawieniu odpowiednich liter napędu i dysku systemowego.
Punkt 1. jest na tyle rzadkim zjawiskiem, źe na razie mozesz o tym zapomnieć.

Uprzedzjąc pytanie jak uruchomić konsole napisze: Było na forum nie raz i nie dwa. Szukać!
Bobi
Dodano
22.10.2005 14:00:42
no tak zrobilem jak bobi mi mowil,najpierw zakonczylem explorera ,dalem nowe zadanie (explorer)i skutkuje,tego co ponizej jest napisane nie zabradzo rozumiem,mam wlasnie taki problem ze nie widze ikon,paska itp ale nie kumam co tam mam zrobic ?moze ktos mi wyjasnic ?

Po uruchomieniu systemu nie widać powłoki graficznej Windows: ikon, paska start etc

1. Restrykcja startowania explorer.exe
Klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options
W tym kluczu zostaje utworzony podklucz: explorer.exe w nim z kolei wartość Debugger
Naleźy usunąć cały podklucz explorer.exe

2. Przemianowana ściezka Shell w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Wartośc powinna przybierać za dane: Explorer.exe

3. Podmiana pliku na oryginalny, wypakowany z płyty systemowej.

Polecenie:
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe
Muro
Dodano
22.10.2005 13:46:53
Muro:
hmm zrobilem inaczej,najpierw CRTL+ALT+DEL i zakończylem explorer,a potem tak jak radziles dalem nowe zadanie explorer i podziałało :lol: ale niestety chyba bede musial tak robic ciagle gdy bede resetowal kompa:(moze ktos tak z was juz mial i znalazł sposób?

Niekoniecznie, zastosowales sie do tego co Bobi napisal ?

Bobi:
W przyklejonym FAQ masz o tym co nieco napsiane, sugestia co do wyodrębnienia pliku expandem z płyty jak najbardziej na miejscu.
mettal
Dodano
21.10.2005 22:30:59
hmm zrobilem inaczej,najpierw CRTL+ALT+DEL i zakończylem explorer,a potem tak jak radziles dalem nowe zadanie explorer i podziałało :lol: ale niestety chyba bede musial tak robic ciagle gdy bede resetowal kompa:(moze ktos tak z was juz mial i znalazł sposób?
Muro
Dodano
21.10.2005 22:21:36
Explorera moźesz uruchomić? Alt+Ctrl+Del, Plik – Nowe zadanie, wpisujesz explorer
W przyklejonym FAQ masz o tym co nieco napsiane, sugestia co do wyodrębnienia pliku expandem z płyty jak najbardziej na miejscu.
Bobi
Dodano
21.10.2005 20:14:57
Muro
Dodano:
21.10.2005 18:11:19
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1