problem z uruchomieniem win xp SP2 blagam o pomoc!!!!

witam was dane kompa:
CPU Athlon 1600+
Dysk Segate 40Gb
128 SDRAM
Plyta glwn. MSI K7T Turbo czy jakos BIOS PHONIX czy cos :P
zasilacz CODEGEN 300W
wiec mam taki problem mam narazie wgranego win 98se i wszystko gra ale on mi sie znudzil wiec postanowielem zainstalowac win xpSP2 wiec wkladam plytke zanim uruchamia sie system i powinein uruchomic sie instalator a tu nic laduje sie system win 98 w biosie mam napewno ustawione ze ma startowac nie z dyskietki tylko z cd–rom'u to chcialem to obejsc wiec wkladam plytke od 98 i wlaczam 2 URUCHOM KOMPUTER Z OBSUGA CD–ROM no i urochamiam i wtedy wkaladam plyte z xp ale nagle wyskakauje ze te program niejest obslugiwany przez ms–dos czy podobny komunikat. no to mysle sobie poco komplikowac sytuacje wezme z win98 i zrobie aktualizacje systemu no i wkladam plytke jak mam wlaczony win 98 i nic cd–rom niewidzi plyty ja jestem juz tak tym zdenerwowany (lekko powiedziawszy) ze chyba zaraz wyparuje mam inny dyska na ktorym jest xp z SP2 i wkaldam ustawiem na master itp. a kiedy ma zaczac ladowac sie system to miga tylko biala kreska w gornym lewym rogu ekranu i nic wiecej tylko kreseczka "–" tylko ze bialaBlagam was o pomoc jak mam zainstalowac tego xp ja siedze nadtym chyba od 12 godzin i nic wiecej neimoge wymyslec POMURZCIE PROSZE !!!!!!!!!! byc moze zasilacz jest zaslaby niewiem...

Odpowiedzi: 15

nic ja sie wkurzylem i przezucam sie spowrotem na 98 :( bo dzisiaj kompa musze oddac :/
kermiterth01
Dodano
16.11.2005 17:37:43
Mam taki sam problem jak ty :( zcioł mi sie kiedyś XP a potem miałem tylko czarny ekran i nie chciał sie załadować do chu... co tu jest grane.
RAM nie masz za mało bo mi na dóźo słapszym kompie XP ruszył.
Cerber.hell
Dodano
16.11.2005 07:28:19
Mam taki sam problem jak ty :( zcioł mi sie kiedyś XP a potem miałem tylko czarny ekran i nie chciał sie załadować do chu... co tu jest grane.
RAM nie masz za mało bo mi na dóźo słapszym kompie XP ruszył.
Cerber.hell
Dodano
16.11.2005 07:28:19
nawet zasilacz zminilem na 400W i nic nadal czarno :(
blagam was pomozcie ja jestem pewnien na 99% ze to pamiec probowalem ze wszystkimi bankami :( a teraz nie mma mozliwosci sprawdzenia na innej kosci bo ja mam DDR a yam sa SDRAM :( co moglo by byc jeszcez tego przyczyna dysk dziala jak podlacze go pod swojego. moze w biosiue cos nietak jest ustawnione grafe tez przekladalem ale otym juz pisalem :( w kompie jest Nvidia 440 mx a ja wpakowalem Radeona 9550 poprostu niewiem moze na tym kompie chodzi xp ale nie z SP2 tylko z SP1 dowiedzialem sie ze nanim byl juz xp ale z SP1 a nie SP2 a potem wrzucili tam 98 de..le :( a moze ram jest poprostu zamalo 128 to wcale nieduzo jak na xp jestem zalamany i tyle wam powiem mialem pelno problemow z formatowaniem i instalacja systemow ale takiego jeszcze nie..
CZEKAM NA POMOC !!!! BEDE NAPRAWDE WDZIECZNY
kermiterth01
Dodano
15.11.2005 22:38:57
niewiem co masz namysli piszac grafika ja czy poprostu zmienic karte na inna bo jesli tak to juz to robilem i nic to niedalo:( a moze z AGP na PCI ale jesli tak to nie mam takiej mozliwosci kombinowalem z kablem i tez nic do tamtego kompa podlaczylem swoj dysk identyczny jak tanten i tez niechce ruszyc xp tylko czar.. :( juz niewyrabiam a mzoe to pamiec?? ja sobie przypominam z eu siebie taz mialem taki problewm alre wtedy chodzilo chyba o podkreconego procka i o zamale napiecie na rdzeniu ale z tym sobie poradzilem co jest grane tutaj to ja niewiem koncza mi sie pomysly :( jesli macie jakies sugestie jeszcze to prosze blagam piszcie jestem w akvie desperacji jak nie to wyrzuce ta pusze przez okno bo juz niewyrabiam.. :cry:
kermiterth01
Dodano
15.11.2005 21:09:36
Grafika........kur.....de grafika :!:
MarcinX
Dodano
15.11.2005 21:00:00
Grafika........kur.....de grafika :!:
MarcinX
Dodano
15.11.2005 21:00:00
a to juz czytalem :P a macie propozycje programow do spraewdzenia pamieci najlepiej z poziomu DOS przekladalem pamiec na inne banki ale nic teraz sprobuje z kablem ale podejzane jest to ze dysk wykrywa bo przez uruchomieniem sie niby systemu pojawia sie cos w stylu wykrywania i aktywnosci dysku taki jakby osobny test i on go przechodz dysk zostaje wykryty i niby ma sie za czac ladowac system a to nic tyko czarny ekran.. :(
kermiterth01
Dodano
15.11.2005 20:45:25
Słabo szukasz :

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=42104&highlight=kursor

to i hmmmm..... setki podobnych tematów ?
MarcinX
Dodano
15.11.2005 20:34:59
wlasnie zainstalowalem xp na tym dysku ale na innym komuterze :D no a potem przelozylem dysk spowrotem do drugiego kompa i klapa :( wciaz jest tkz. czarne tlo z bialym kursorem :( szukalem w archiwum ale nic konkretnego nieznalazlem bardzo prosze o podanie konkretnego linku od postu gdzie bylo by cos zwiazanego z miom problemem ja szukam nadal...
kermiterth01
Dodano
15.11.2005 20:08:53
Ja to juz nic nie pisze. Lece po szmate. Musze ekran powycierac :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
15.11.2005 18:33:59
Ja to juz nic nie pisze. Lece po szmate. Musze ekran powycierac :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
15.11.2005 18:33:59
wiec plytka na bank jest dobra bo instalowalem z niej juz nieraz xp–ka tylko z ena innych kompach system plikow na dysku to FAT32 jesli to cos jeszcze wam podsunie a plytke napewno wkladam w dobrym moencie bo ten komp robi tak dlugo test ze niesposub niezdazyc on poprostu niewykrywa nic co by bylo zwiazane z xp nawet jak pod 98 podlacze dysk inny na slave to jesli na tym dysku jest xp komp sie nieuruchomi tylko wyskoczy blad :( bede szukal w innych postach odpowiedzi. NARKA
kermiterth01
Dodano
15.11.2005 18:02:16
kermiterth01:

wiec mam taki problem mam narazie wgranego win 98se i wszystko gra ale on mi sie znudzil wiec postanowielem zainstalowac win xpSP2 wiec wkladam plytke zanim uruchamia sie system

Moźe za wolny jesteś – płytkę się wkłada wcześniej, tj jak bootownie następuje

Z zamianą płytek daj sobie spokój , to nie przejdzie
jak nie masz bootowalnej płytki z XP to teź daj sobie spokój.
Ustawianie na ...master mnie intryguje .
Mała migająca kreseczka w dodatku biała migala w postach juź ....... a moźe i więcej. Przez 12 godzin które straciłeś juź byś to znalazł w archiwum forum wpisujac "czarny ekran" jak słowa kluczowe rozwiązanie problemu lub info o braku rozwiązania w Twoim przypadku.

Aha jeszcze zasilacz , no cóź o Codegenach róźnie mówią – przewaźnie źle.

Przypuszczalnie do rozwiązania problemu potrzeba:

1. Dodatkowej karty graf. na podmianę w czasie instalacji
2. Orginalnej płyty z systemem lub prawidłowo wykonanej kopii tego orginała
3. Programu Memtest do sprawdzenia zawczasu RAMu – tak dla świętego spokoju
4. chęci poszukania w archiwum , dlaczego na tych punktach się oparłem
Seeker
Dodano
15.11.2005 01:22:46
Witam.
Moźe ta płytka z Xp nie jest bootowalna.
marcel25
Dodano
14.11.2005 22:48:10
kermiterth01
Dodano:
14.11.2005 22:26:09
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1