Problem z uruchomieniem Systemu - SHLWAPI.dll [WIN XP]

Problem z laptokiem, potrzebuje pomocy w trakcie uruchamiania windy XP wyskakują takie błędy: [i]1) winlogon.exe[/i] - Nie może znaleść składnika (nie znaleziono składnika SHLWAPI.dll) [i]2) services.exe[/i] - Nie można znaleźć składnika (Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło sie, ponieważ nie znaleziono SHLWAPI.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem) [i]3) lsass.exe[/i] - Nie można znaleźć składnika (Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło sie, ponieważ nie znaleziono SHLWAPI.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem) i uniemożliwiają załadownie systemu. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek instrukcje (wykluczając format). Oczywiście to samo powtarza się w momencie uruchomienia Windy w [b][i]Trybie awaryjnym (graficznym i tekstowym)[/i][/b] :-k

Odpowiedzi: 4

Tak tak [b]Bobi[/b] [size=6][i][b]Wielkie Dzięki za POMOC!!![/b][/i][/size] :lol: Wszystko gra i buczy jak ta lala!!! [b]Jeszcze raz DZIĘKI!!![/b] [size=6][b]Temat uważam za [color=red]ZAMKNIĘTY [/color][/b][/size]o:)
PAFCIO
Dodano
17.10.2008 15:00:33
Może być tak, że tej biblioteki wcale nie ma na płycie z systemem do rozpakowania. Zróbmy inaczej, jeszcze raz konsola, ale tym razem takie polecenia: cd C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 copy shlwapi.dll c:\windows\system32 I restartujesz system. Tryb naprawy uruchamiasz podobnie jak konsolę. Tzn do konsoli odzyskiwania wbijasz się przez wciśnięcie R, nie rób tego, idź dalej i jak system wykryje Ci tą popsutą instalację, wybierz z listy tą pozycję i nainstaluj nowy system. Ustawień i dokumentów nie stracisz, tylko pliki systemowe się nadpiszą.
Bobi
Dodano
07.10.2008 19:01:26
Dzięki za podpowiedź! Tylko nie mogę też sobie poradzić, aby czytał z płyty tzn. [b][i]BOOTOWANIE[/i][/b] też mi jakoś n[b][i]ie chce wejść[/i][/b]... :neutral: Ustawiam w BIOS'ie żeby czytał pierwszą płyte, ale nic czyta non stop tylko system z HDD. (Choć posiadam Winde XP na płytce)
PAFCIO
Dodano
07.10.2008 01:49:32
Spróbuj odpalić konsolę odzyskiwania i wpisać: [i]expand X:\i386\SHLWAPI.DL_ C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLWAPI.DLL[/i] (za X: podstaw etykietę napędu) Ewentualnie zaktualizuj system z płyty, tryb naprawy.
Bobi
Dodano
06.10.2008 20:39:07
  • PAFCIO 07.10.2008 03:00:22

[quote=Bobi]Spróbuj odpalić konsolę odzyskiwania i wpisać: [i]expand X:\i386\SHLWAPI.DL_ C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLWAPI.DLL[/i] (za X: podstaw etykietę napędu)[/quote] Dzięki BoBi!! Właśnie udało mi sie odpalić konsolę odzyskania ale co mi wypisuje, że [b][i]"Nie może zdekompresować pliku"[/i][/b]:neutral: [quote=Bobi]Ewentualnie zaktualizuj system z płyty, tryb naprawy.[/quote] a jak uruchomić tryp naprawy?

PAFCIO
Dodano:
06.10.2008 15:44:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1