Problem z uruchomieniem komputera.
Witajcie, mam problem z uruchomieniem mojego komputera... otóz. Od pewnego czasu, chcąc włączyć komputer wyświetla mi się taki błąd... : http://i27.tinypic.com/14wq3gh.jpg
Najprawdopodbniej była to wina karty graficznej, gdyż się spaliła... wymieniłem ją na inną, a problem cały czas się wyświetla i za nic nie mogę go usunąć. "Nowych" sterowników karty graficznej też nie mogę zaistalować gdyż wybierając z listy TRYB AWARYJNY po chwili ładowania windy włącza się te niebieskie tło i nic więcej nie można zrobić. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc... pzdr.
Odpowiedzi: 5
Słówko od lokalnego "krawężnika".
Zaproszony gość już wyszedł, gawiedź rozprawia, ale nic to już nie pomoże.
Wątek przymykam bo nic nowego już się tu nie napisze, dopóki zakładający się nie wypowie (zakładam, ze na swój temat - dalsze zbędne dyskusje będą cięte bez ostrzeżenia).
Zaczekam cierpliwie na wiadomość na PW i odblokuję.
Tymczasem, basta.
A kto tu się denerwuje ?? Jakbym miał się denerwować - to bym na żadne forum nie wchodził ... Ale zobacz na takiego XanTypa - on już w swoim sigu podpowiada co i jak - a ludzie dalej swoje .... Netykieta się kłania - ale co mówić o netykiecie kiedy naród boi się jakiegoś H5n1 - a nie zauważa totalnego odmóżdżenia ....
Po co się panowie denerwować? Po prostu w pierwszym poście będącym odpowiedzią na problem należy zadawać pytanie o sprzęt... Przecież to osoby poszukujące pomocy są czasowo stratni w takim układzie a nie udzielający pomocy...
A ja zapytam wprost: co trzeba zrobić, by bez bicia, proszenia i innych gróźb użytkownicy podawali w opisie problemu z jakim sprzętem mamy do czynienia ?
Niniejszym przychylam się do wniosku Ucho - to nie jest wina karty. To może być okoliczność towarzysząca spaleniu się poprzedniej (do wyboru mamy alfabetycznie: od CPU po MOBO)....
-
[quote=Veers]A ja zapytam wprost: co trzeba zrobić, by bez bicia, proszenia i innych gróźb użytkownicy podawali w opisie problemu z jakim sprzętem mamy do czynienia ?[/quote] Nic nie zrobisz. Ja już dawno się z tym pogodziłem, ale czasem nerw jednak ponosi.
Nie sądzę, żeby to sprawa karty była. Komunikaty temu przeczą, ale ....? Na początek odpal kompa z instalki i przejdź do konsoli odzyskiwania. Potem z konsoli wklep chkdsk /r i przeskanuj kompa. Potem poczytaj: http://support.microsoft.com/kb/903251/pl
Strona 1 / 1