Problem z uruchomienie windows xp sp2
Po uruchomieniu komputera gdy zniknie pasek ładowania windows xp, wyświetla się na około jedną sekundę niebieski ekran po czym się resetuje. Zdąźyłem wyczytać z tego ekranu , źe wystąpił jakiś krytyczny wyjątek. Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 9
a czy ostatnia dobra konfiguracja działa?
gerwad:
Zainstalowałem i chciałem go uruchomić ale nic z tego, bo wyskakuje ten niebieski ekran z błędem a potem reset.
Sprwadź sprzęt – przede wszystkim pamięci przetestuj (memtest lub goldmemory).
Zainstalowałem i chciałem go uruchomić ale nic z tego, bo wyskakuje ten niebieski ekran z błędem a potem reset.
gerwad:
Wczoraj zainstalowałem tego windowsa.
I było dobrze wczoraj ?? Zainstalowałeś coś i się popsuło czy jak ??
Kurna w detektywa mam się bawić ??
Wczoraj zainstalowałem tego windowsa.
gerwad:
W trybie awaryjnym pojawia się ekran z napisem zapraszamy i w tym momencie się wiesza.
Dysk przeskanowałeś przy pomocy chkdsk ?? To świeźa instalacja czy zainstalowałeś coś i się popsuło ?? Jak to drugie to sprawdź czy tryb awaryjny z wierszem polecenia się uruchamia – jak tak to skorzystaj z przywracania systemu (o ile nie miałeś go wyłączonego) – szerzej tutaj.
gerwad:
W trybie awaryjnym pojawia się ekran z napisem zapraszamy i w tym momencie się wiesza.
Dysk przeskanowałeś przy pomocy chkdsk ?? To świeźa instalacja czy zainstalowałeś coś i się popsuło ?? Jak to drugie to sprawdź czy tryb awaryjny z wierszem polecenia się uruchamia – jak tak to skorzystaj z przywracania systemu (o ile nie miałeś go wyłączonego) – szerzej tutaj.
Zobacz czy w trybie awaryjnym da się uruchomić – jak tak to zerknij do często zadawanych pytań – jest tam o wywoływaniu BSODa – zastosuj się do tego i po przepisaniu sygnatury błędu wrzuć ją np do forumowej wyszukiwarki. Profilaktycznie moźesz dysk potraktować chkdsk z poziomu konsoli odzyskiwania.
Strona 1 / 1