Problem z uruchomianiem

Witam,
Mam taki problemik a mianowicie jak mam dysk twardy w kieszeni (dysk nie jest systemowy , jest to 10GB to przenoszenia róźnych danych ; poprostu jest czysty) to system mi się włacza normalnie , a jak go wyjmę z kieszeni to system wcale się nie uruchomia. W biosie mam ustawione na auto to nie powinno być problemu , ale wyłczyłem wykrywanie dysku w kieszeni i tak samo system się nie uruchamia. Ale kieszeń mam sprawna no ba musi jak dysk jest w środku i jest ok. W czym tkwi problem. Moim zdaniem trochę to dziwne.hm..

ps. mam płytę P4C800 Deluxe

Odpowiedzi: 3

Jak nie masz programu.
Kieszeń moźe mieć blokade,źe jak nie ma dysku włoźonego to nie uruchomisz kompa,lub kieszeń uszkodzona.

Jedyny sposób na sprawdzenie to odepnij taśme sygnałową i zasilanie od kieszeni i uruchom kompa i będziesz wiedział.
JNJN
Dodano
02.01.2005 16:29:06
Co do dodatkowego programu to nigdy nic nie instalowałem do tej kieszeni :? jest to kieszeń RH–06. Ale jak jest w niej dysk i jest ok.
Neo20
Dodano
02.01.2005 14:05:52
Kieszeń moźe mieć dodatkowy program sterujący jej pracą.Sprawdz ustawienia programu,moźe ma włączoną blokade kompa gdy nie ma dysku włoźonego w kieszeń.

Albo sama kieszeń uszkodzona,odepnij taśme sygnałową od kieszeni i zobacz czy komp startuje.
JNJN
Dodano
02.01.2005 11:13:41
Neo20
Dodano:
02.01.2005 07:42:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1