problem z uruchamianiem

Witam. mam problem z win xp sp3. Po normalnym zamknieciu systemu i ponownym uruchomieniu, wyskoczyla mi informacja ze system nie zostal poprawnie zamkniety. Po kliknieciu uruchom normalnie, po paru sekundach resetuje sie komp. Wstaje tylko w trybie debugowanym ( cokolwiek to znaczy :) ) Po pierwszym uruchomieniu w tym trybie pojawila sie informacja ze kernet deamona musi zostac deaktywowany. odinstalowalem aplikacje, niemniej zachowanie komputera pozostalo bez zmian, tylko komunikac nie wyskakuje. Jakies pomysly?

Odpowiedzi: 4

Zainstalowalem Windbg, po klikniecie "kernel Debug" pojawia sie komunikat: Could not start kernel debugging using:port=com1,baud=115200 parameters, win32 error On2 Nie mam w ogole katalogu minidump, ani wyszukiwarka nie znajduje plikow *.dmp a o debugowaniu juz uzywam google:) taaa, noo dzieki za pomoc, uwielbiam ludzi ktorzy wszysko wiedza tylko robia laske ze cos napisza.
Piotrek1111
Dodano
21.03.2010 14:40:28
aplikacja byla zainstalowana od dobrych paru miesiecy, daemon tools 4123 lite. odinstalowalem a problem zostal. w zadnym trybie nie chcial zaskoczyc, szedlem po kolei od gory az dopiero przy debugowaniu sie ruszyl. Co oznacza tryb debugowania? bo szczerze mowiac windows na nim wyglada normalnie a wrecz mam wrazenie ze dziala szybciej:) Kwestia tego ze nie chce mi sie wciskac za kazdym razem F8 i go wybierac.
Piotrek1111
Dodano
21.03.2010 12:43:10
  • Veers 21.03.2010 13:43:56

[quote=Piotrek1111]... Co oznacza tryb debugowania? ...[/quote] Zamiast pytać - mógłbyś tego się dowiedzieć sam co oznacza tryb debugowania :rolleyes: . Skoro system nie chce się uruchomić w żadnym z pozostałych trybów - to znaczy że masz problem z jądrem systemu (kernel). W katalogu głównym powinien być plik NTBTLOG.TXT z którego będzie można prawdopodobnie wywnioskować czegoż to jądro systemu nie może załadować w trakcie startu. Jeśli nic tam nie znajdziesz - to trzeba będzie użyć narzędzia WinDbg, odnaleźć w katalogu %systemroot%\minidump plik *.dmp o najnowszej dacie i przeanalizować go.

Takie to kwiatki wyrastają, jak chcemy się bawić emulatorami :| Żaden inny tryb nie działa? Awaryjny ani awaryjny z obsługą sieci też nie?
XanTyp
Dodano
21.03.2010 11:46:44
Jaką aplikację odinstalowałeś ?
Veers
Dodano
21.03.2010 11:46:18
Piotrek1111
Dodano:
21.03.2010 10:19:19
Komentarzy:
4