PROBLEM Z URUCHAMIANIEM PROGRAMÓW

Otóż od kilku dni mam problem z włączeniem jakiegokolwiek programu. Tzn. mogę je uruchomić, jednakże dopiero po wybraniu opcji "otwórz za pomocą". Nie mogę włączyć aplikacji w panelu sterowania... . Z czego może wynikać problem?

Odpowiedzi: 3

Żaden ze sposobów nie przyniósł efektów. Na CAŁE SZCZĘŚCIE istnieje przywracanie systemu. Co prawda również były problemy z uruchomieniem( znowu dopytywał się o .exe:wtf: ) W każdym bądź razie poradziłem sobie. Dziękuję za wszelkie porady.
coma90
Dodano
27.06.2007 02:27:09
Sprawdź na innym koncie uzytkownika czy też takie jaja sie dzieja z plikami exe. A w temacie plików cpl (rozszerzeń panelu sterowania) - spróbuj tego -> [url]http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_cpl_file_assoc.zip[/url] fixa. Jak nie będziesz dał rady rozpakować - pisz. Wystawię na sieci ja czy ktoś inny rozpakowany plik reg. Z plikami inf, skorzystać sprobuj z [url]http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_inf_assoc.zip[/url] Tak sie patrzę i wydawać mi sie powoli zaczyna, że przywracanie systemu mogłoby być najszybszym rozwiązaniem
Żółty
Dodano
26.06.2007 02:32:54
Zerknij do FAQ - "Niedziałające pliki wykonywalne *.exe" - może wystarczy.
Żółty
Dodano
25.06.2007 19:55:12
  • coma90 26.06.2007 02:09:50

[quote=Żółty]Zerknij do FAQ - "Niedziałające pliki wykonywalne *.exe" - może wystarczy.[/quote] Opcji zainstaluj "UnHookExec" nie mogę nawet sprawdzić(przy wyborze "Zainstaluj" Windows wyświetla komunikat "otwieranie za pomocą"). Co do wyjścia numer 2, mogę Scalić "exefix", ale to i tak nic nie zmienia. Niby podana jest informacja o dodaniu "exefix" do rejestru, jednakże sytuacja jest identyczna jak w punkcie wyjścia.](*,) Poczytałem trochę w FAQ i mogę tylko dodać, że problem już ktoś poruszył. Nie pamiętam kto, ale miał podobną do mojej sytuację. W moim przypadku najpierw wszystkie .exe otwierały mi się jako Bearshare, a kiedy go odinstalowałem, system nie rozpoznawał w ogóle poszczególnych plików .exe . Czy jest jakieś inne wyjście, poza podanymi w FAQ-NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA?

coma90
Dodano:
25.06.2007 19:29:46
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1