Problem z uruchamianiem plików .exe

Wyjechałem na tydzień i mój brat "zajął się kompem" – z jego opowiadań wiem źe zainstalował mu się jakiś syf na kompa i pojawiały się wiadomości źe komputer jest zaraźony ... mówi źe to jest jakiś spy sherif ale niewiem o co mu dokładnie chodzi .... pousuwał pliki na dysku które się poinstalowały i chyba usunął jakiś plik systemowy gdyź podobno od wtedy nie otwierały mu się źadne programy .... gdy wczoraj wróciłem niewiedziałem co zrobić i zauwaźyłem źe niektóre programy się otwierają np. winamp , allplayer. i dziś doszłem do tego źe moge otworzyć kaźdy program lecz nie bezpośrednio klikając na plik .exe lecz w sposób taki źe daje na jakiś plik tekstowy i daje źeby "otworzyło za pomocą" tego pliku .exe który chce otworzyć i tak się da !! !! !! Naprawde niewiem co mam zrobić .... z góry dziękuje za wasze rady, które mam nadzieje źe mi pomogą (lecz prosze nie radzić formata ) :–([/b]

Odpowiedzi: 3

Amon–Ra – wielkie dzięki .... pomogło !!! !!! !!!

ToMi_16 – teź dzięki , haha a brat niema poprostu dostępu do kompa na jakiś czas ... to go czegoś nauczy , zresztą mnie teź :x

JESZ?CZE RAZ WIELKIE DZIEKI WAM ZA BEZINTERESOWNĄ FATYGE !!! !!!
BOGUSHHH
Dodano
30.08.2005 13:46:56
Najlepiej jak byś przed wyjazdem załoźył hasło na kompa i włączył konto Gościa dla brata jak jest taki ''ostroźny''. Lepiej się zabezpieczyć niź leczyć :wink: A jeźeli chodzi o te pliki exe to pamietam, źe potrafił to trojan Cafeini (wiem bo sam go ''testowałem'' na PC kumpla w lanie :lol: Pomógł tylko Format )

Przeskanuj HDD jakimś antyvirem bo moźe nie dokońca wszystko pousuwałeś http://www.komputerswiat.pl/biznes/skaner/skaner.html)
ToMi_16
Dodano
30.08.2005 00:05:42
Zerknij do przyklejonego wątku FAQ :arrow:.
Amon–Ra
Dodano
30.08.2005 00:04:47
BOGUSHHH
Dodano:
29.08.2005 23:57:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1