problem z update
Jak w temacie.po wejsciu na strone Microsoftu jak chce zaktualizowac sobie winde to mam ciagle tylko komunikat : Trwa sprawdzanie najnowszych wersji oprogramowania rozszerzenia Windows Update...
Zaleźnie od szybkości połączenia moźe to chwilę potrwać. W tym czasie moźe zostać wyświetlonych kilka ostrzeźeń o zabezpieczeniach. Przejrzyj kaźde z nich, aby upewnić się, źe zawartość jest podpisana przez firmę Microsoft, a następnie kliknij przycisk Zainstaluj lub przycisk Tak w celu zainstalowania oprogramowania.
i tak przez caly czas i nic sie nie dzieje.Wczesniej nie mialem tego problemu.
Zaleźnie od szybkości połączenia moźe to chwilę potrwać. W tym czasie moźe zostać wyświetlonych kilka ostrzeźeń o zabezpieczeniach. Przejrzyj kaźde z nich, aby upewnić się, źe zawartość jest podpisana przez firmę Microsoft, a następnie kliknij przycisk Zainstaluj lub przycisk Tak w celu zainstalowania oprogramowania.
i tak przez caly czas i nic sie nie dzieje.Wczesniej nie mialem tego problemu.
Odpowiedzi: 20
A sprawdzałes ten link co ci podał zaba285? Jesli nie to kliknij na ten link co zaba podał ––> w przeglądarce IE klik na menu "Edycja" i "Znajdź na tej stronie" ––> W okienko wpisz Windows Update jest niedostępne i poczytaj tam sobie. Na dole jest chyba plik ktory pobierz i otworz a on wprowadzi wszystkie wyzej opisane zmiany.
Proponuje takze zamiescic Log z HJT w dziale bezpieczenstwo. (Jesli nie wiesz co to log to poczytaj tu http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974 ) poniewaz to moze byc jakis syf ktory blokuje dostep do aktualizacji systemu.
czy ta porade zastosowales??
jesli nie to otworz IE i klik na menu Narzedzia i na Opcje internetowe... i teraz kliknij na guziczki:
1. Usun pliki cookie...
2. Usun pliki
Przeskanuj jeszcze system programami:
1.Jakim antywirusem z aktualna baza wirusow
2.Ad–awarem
Slyszalem takze, ze aby przeprowadzac aktualizacje recznie trzeba na ten czas (jesli masz wylaczone) wlaczyc aktualizacje automatyczne. Jak to zrobic poszukaj w linku ktory podal uzytkownik zaba285.
Mam nadzieje ze rozwiazesz swoj problem.
pozdrawiam
Damian[/b]
Proponuje takze zamiescic Log z HJT w dziale bezpieczenstwo. (Jesli nie wiesz co to log to poczytaj tu http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974 ) poniewaz to moze byc jakis syf ktory blokuje dostep do aktualizacji systemu.
gusioo:
A kontrolkę ActiveX zainstalowałeś ? WU pyta sie czy chcesz zainstalować ... pewnie kliknołeś nie ;)
Oczyśc Temporary internet Files, ciastka
czy ta porade zastosowales??
jesli nie to otworz IE i klik na menu Narzedzia i na Opcje internetowe... i teraz kliknij na guziczki:
1. Usun pliki cookie...
2. Usun pliki
Przeskanuj jeszcze system programami:
1.Jakim antywirusem z aktualna baza wirusow
2.Ad–awarem
Slyszalem takze, ze aby przeprowadzac aktualizacje recznie trzeba na ten czas (jesli masz wylaczone) wlaczyc aktualizacje automatyczne. Jak to zrobic poszukaj w linku ktory podal uzytkownik zaba285.
Mam nadzieje ze rozwiazesz swoj problem.
pozdrawiam
Damian[/b]
no to tak tez zrobilem i jest wlaczona ta usluga.
Start/uruchom/services.msc i tam sprawdź usługę inteligentnego transferu w tle. Ma być włączona
a jak sprawdzic czy ta usluga jest wlaczona czy nie? W panelu sterowania mam by pobieral aktualizacje automatycznie jak o to chodzi :P
Nie wyłączyłeś przypadkiem usługi inteligentnego transferu w tle ? Musi być ustawiona na automatyczne uruchamianie aby działał windows update
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989&st=50entry54528
Poczytaj sobie moźe będzie rozwiązanie twojegp problemu.
Pozdro 8)
Poczytaj sobie moźe będzie rozwiązanie twojegp problemu.
Pozdro 8)
Juz nie pamietam czy instalowalem.A jak to sprawdzic lub ponownie zainstalowac??
A kontrolkę ActiveX zainstalowałeś ? WU pyta sie czy chcesz zainstalować ... pewnie kliknołeś nie ;)
spoko dzieki za jakakolwiek pomoc i zainteresowanie :) a ja czekam moze ktos mi pomoze
No to zabrakło mi juz kurna pomysłów. Przepraszam cie bardzo ale chyba nie potrafie ci pomóc :cry: . Poczekaj na kogos mądrzejszego
nie sa zablokowane
A moze masz zablokowane cookies a windows update tego wymaga?
:) tak restartowalem kompa i to nie raz i nic za kazdym razem jak wchodze na strone to nic sie nie dzieje
A próbowałes uruchomic ponownie system? Moze to głupie pytanie ale moze cos ruszy.
A próbowałes uruchomic ponownie system? Moze to głupie pytanie ale moze cos ruszy.
przy IE nikt nie grzebal bo niedawno system instalowalem i z kompa tylko ja korzystam a co do lacza to wczesniej nie malem problemu z tym a kompa zostawilem na stronie update na 2h i nic sie nie zmienilo
Damianos:
A nie moze byc tak źe przeglądarka blokuje wyswietlanie tych komunikatów??
To raczej odpada bo sprawdzałem u siebie na IE SP2 i wszystko działa jak trzeba. Byc moze firewall blokuje?? Jesli masz jakis firewall oprócz systemowego to wyłącz na chwile i sprawdź.
miałem kiedyś taki sam problem gdy łączyłem się przez SDI 128 dzielonym na 7 osób :D
Więc myślę, źe net masz za wolny.
Ew. ktoś grzebał w IE i jakieś kontrolki zablokował :?
Więc myślę, źe net masz za wolny.
Ew. ktoś grzebał w IE i jakieś kontrolki zablokował :?
Tak
Zainstalowany SP2?