Problem z twarciem partycji dysków
Szanowni forumowicze !!!
Mam problem, którego nie mogę w żaden sposób rozwiązać i sobie z nim poradzić.
W momencie wejścia w "Mój komputer" i po podwójnym kliknięciu na konkretną partycję dysku: np. C, D lub E - system otwiera mi okienko z pytaniem jakiego chcę użyć programu do otwarcia tej partycji. To dotyczy dosłownie każdej partycji dysku.
Natomiast w przypadku kliknięcia prawym przyciskiem myszy i naciśnięciu na hasło "Eksploruj" - wówczas otwiera w normalny sposób wszystko to, co znajduje się na danej partycji !
Czy możecie mi pomóc - co zrobić, żeby otwieranie konkretnej partycji dysku i jego zawartości odbywało się z powrotem poprzez podwójne kliknięcie lewym przyciskiem myszy na danej partycji dysku i aby nie było konieczne otwoeranie poprzez - przycisk prawy i dalej - "Eksploruj" ???
Będę niezmiernie wdzięczny o wszelką pomoc w tym zakresie.
Pozdrawiam serdecznie
Anmar
mój adres e-mail to:
rekmat.marek@gmail.com
Hejka wszystkim !!!
[-o<
Odpowiedzi: 4
Thanks Veers za pomoc.
Użyłem tego programu combofix i wszystko powróciło do normy.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Anmar
:lol:
Nie chce mi się pisać po raz n-ty, więc:
http://forum.infojama.pl/default.aspx?g=posts&t=112298&find=unread
Dzięki Veers za te info !
Ja akurat nie jestem wytrwanym informatykiem, więc podpowiedz mi - gdzie i w jaki sposób mam usunąć ten plik [b]autorun.inf [/b]?
Pytam dlatego ponieważ nigdzie go praktycznie nie widzę - na żadnej partycji ?
Rozumiem, że ten drugi program [b]combofix[/b] muszę ściągnąć z internetu - prawda ?
Dzięki jeszcze raz za pomoc.
Pozdrawiam - Anmar
[-o<
Odpowiedź na twoje pytanie znajduje się w archiwum tego forum (i wielu innych tez). Użyj combofix'a, albo usuń z dysków pliki autorun.inf , i dopiero wtedy użyj combofix'a.
Strona 1 / 1