problem z tunerem TV

Witam

Najprawdopodobniej powodem moich utrapień i bluescreenów jest karta tv ( VideoMate TV PVR/FM firmy Compro) i SP2. Niesety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie podać kodów błędów z Bluescreena, bo nie mam aktualnie dojścia do tego kompa (będę miał za tydzień, więc wtedy służe takowymi jak będą potrzebne), ale z tego co pamiętam w technecie nic konkretnego nie znalazłem. Wcześniej jak był tylko SP1 wszystko było w porządku, aletego wiąże sp2 z moimi problemami. Bluescreeen pojawia się przy wyłączeniu aplikacji do oglądania TV (najczęsciej). Korzstałem z różnych sterowników i wersji aplikacji do oglądania TV i nie przyniosło to rezulatów.

Nie przychodzi mi nic więcej do głowy, tak więc jak będa jakiekolwiek pytania udzielę dodatkowych informacji.  

P.s. gdzies przypadkiem dowiedziałem się, że jest pewna łatka związana z kartami TV, ale to wzzystko co udało mi się ustalić.

pozdrawiam     

Odpowiedzi: 1

Ja miałem problem podobny. Okazało się, że wraz z zainstalowanym programem do obsługi karty TV instaluje się w autostarcie obsługa pilota. To pilot powodował te niedogodności. Wyrzuciłem piolota przez (uruchom - msconfig i odznacz go). Później po starcie systemu można go odpalić ręcznie i wszystko jest OK!

Spróbuj może to jest to.

war
Dodano
14.08.2006 09:07:27
el_bigos
Dodano:
13.08.2006 22:57:16
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1