problem z tapetami+prawoklik na folder–>wlasciwosci
czesc, witam wszystkich bo jestem nowy :)
Tak wiec mam 2 problemy i prosilbym o pomoc.
1) Problem z tapetami jest tego typu:
na kompie (Windows XP) jest 3 userów. Jezeli jeden z nich zmienia tapetęe pulpitu przez: otwarcie obrazka–>prawy klik myszka–>ustaw jako tlo pulpitu, to takie tlo zmienia sie na dwoch kontach ( i to samo sie dzieje w druga stone, jakby te klonta byly ze soba powiezane), trzecie zostaje ze swoja tapetka blink.gif Nie moj komp, wiec nie wiem czy to samo sie dzieje, jak ustawia sie tapete przez Wlasciwosci pulpitu –> Pulpit (ale czy to roznica ?)
2) Problem dotyczy prawokliku na folder–>wlasciwosci to czekam i czekam zeby sie okienko wyswietlilo, ok. 15 sek. i jest, ale to dziwne, nie? logi czyste, komo nie muli, tylko w tym przypadku :shock:
Z gory dzieki za odpoweidzi :D
Sorka, ze troche pozmienialem, ale lepiej edytowac niz twozyf nowego posta, nie ? 8)
Tak wiec mam 2 problemy i prosilbym o pomoc.
1) Problem z tapetami jest tego typu:
na kompie (Windows XP) jest 3 userów. Jezeli jeden z nich zmienia tapetęe pulpitu przez: otwarcie obrazka–>prawy klik myszka–>ustaw jako tlo pulpitu, to takie tlo zmienia sie na dwoch kontach ( i to samo sie dzieje w druga stone, jakby te klonta byly ze soba powiezane), trzecie zostaje ze swoja tapetka blink.gif Nie moj komp, wiec nie wiem czy to samo sie dzieje, jak ustawia sie tapete przez Wlasciwosci pulpitu –> Pulpit (ale czy to roznica ?)
2) Problem dotyczy prawokliku na folder–>wlasciwosci to czekam i czekam zeby sie okienko wyswietlilo, ok. 15 sek. i jest, ale to dziwne, nie? logi czyste, komo nie muli, tylko w tym przypadku :shock:
Z gory dzieki za odpoweidzi :D
Sorka, ze troche pozmienialem, ale lepiej edytowac niz twozyf nowego posta, nie ? 8)
Odpowiedzi: 6
Jesli chodzi o pyt.1 to nie wiem czy nie chodzi o folder Default Users. W nim zmienia się globalnie np. tapetę. Spróbuj zmienić rozszerzenie pliku ntuser.dat na ntuser.man w tym katalogu i sprobuj zmienić tapetę. Przez zmianę rozszerzenia zablokujesz dostęp do tego pliku i kaźdu uzytkownik będzie kozystał z własnego pliku ntuser.dat. Tak się mi wydaje. Jeźeli się mylę to pewno ktoś mnie okrzyczy :D
zachariaszs:
Pozostaje format i SP2 :twisted:
format to ostatecznosc :shock: i tego nie potrzebuje a SP2 mam :P
Bobi:
maco, nie masz zainstalowanego jakiegoś programu który to dodaje swoją pozycję do prawokliku na folderze, mam tu na mysli jakiegoś antywirusa, albo programy do zahasłowania folderu czy np. Unlocker.
pod prowoklikiem mam antyvira i rara. Co do antyvira to najpierw mialem "czerwona parasolke" :wink: a teraz Avasta. Przy jednym i drugim jest to samo. Ale to chyba nie jest wina antyvira. Znajomi maja to samo co ja i nie maja tej przypadlosci z otwieraniem Wlasciwosci.
Moze jakies sugestie co do pyt. 1 :?: :)
maco, nie masz zainstalowanego jakiegoś programu który to dodaje swoją pozycję do prawokliku na folderze, mam tu na mysli jakiegoś antywirusa, albo programy do zahasłowania folderu czy np. Unlocker.
zachariaszs, źartowac raczysz czy grafomanię uprawiasz?
zachariaszs, źartowac raczysz czy grafomanię uprawiasz?
Pozostaje format i SP2 :twisted:
Tzn, jest tak. Jezeli chodzi o pliki, to wide taka zaleznosc– im wiekszy plik tym dluzej czekam na wlasciwosci.
Jednak jezeli chodzi o foldery to nie ma tak fajnie :shock: Obojetnie, czy cos w nim jest czy jest pusty, czy jest duzy czy maly to i tak samo dlugo czekam na wlasciwosci :shock:
Nie wiem o co biega. Defrag zrobiony i to samo.
A co do pyt 1, to nikt nie spotkal sie z takim problemem?
Jednak jezeli chodzi o foldery to nie ma tak fajnie :shock: Obojetnie, czy cos w nim jest czy jest pusty, czy jest duzy czy maly to i tak samo dlugo czekam na wlasciwosci :shock:
Nie wiem o co biega. Defrag zrobiony i to samo.
A co do pyt 1, to nikt nie spotkal sie z takim problemem?
2) Problem dotyczy prawokliku na folder–>wlasciwosci to czekam i czekam zeby sie okienko wyswietlilo, ok. 15 sek. i jest, ale to dziwne, nie? logi czyste, komo nie muli, tylko w tym przypadku
Wydaje mi sie ze to jest normalne ale tylko przy wiekszych plikach i folderach.
Probujesz otworzyc cos duzego?
Strona 1 / 1