Problem z Systemem (Wiesz się i nie widzi dysków w "mój komputer")

Mam taki problem od pewnego czasu: System po uruchomieniu niby działa normalnie ale kiedy klikam na mój komputer na pulpicie to nie widzi nic i zaczyna szukać i tak szuka i szuka jakieś 5 minut i dopiero pokazują się dyski tzn partycje i cd rom i cała reszta terasz jak wejde np na dysk c: to niby normalnie ale juz nie moge cofnąć wstecz bo zaczyna spowrotem szukać to rzaczej nie jest normalne i troche denerwujące nawet bardzo. Jesli wchodze do jakiegos katalogu przez skrot na pulpicie to wszystko wyswietla ale znowu klikniecie na pasek eksploratora z lista dysków zawiesz kompa i zaczyna szukac tak samo jak wyzej opisalem. to samo sie dzieje  klikajac wstecz. W menedzeze urzadzen nie widac nic wszystk oniby w porzadku. Nic nie zmienialem po prostu samo sie tak zrobilo jakos. NIe wiem co to moze byc . Ma ktos jakis pomysl. chociazby wskazowke czego takie cos sie dzieje i co moze byc przyczyna.

Druga rzecz ktora mnie irytuje to IE. Od jakiegos czasu ale to chyba nie zwiazane z powyzszym dzieje si ecos takiego. Wpisujac adres w pasku adresu i naciskajac enter nic sie nie dzieje. nie che przejsc do adresu. tak samo jak wpisze adres  i klikne -> przejdz normalnie nemo. Jedyny sposob wejscia na jakas strone to wpissanie w googlach adresu i jesli znajdzie to klikniecie na linka. TO troche glupie ale co mam zrobic jak inaczej nie dziala. Moze ktos wie czego tak sie dzieje? Dodatkowo to dzieje sie jeszcze cos takiego ze klikajac  na jakimkolwiek polu formularza i chcac cos wpisac migajacy kursor sie wylacza za chwile i musze jeszcze raz klikac w pole formularza i tak ze 3 razy az nie zniknie.

Wiem ze to troche duzo mi sie dzieje ale moze ktos zna odpowiedz na chociaz jedna rzecz z tych ktore wymienilem ?

Wiem ze pewnie najlepszym sposobem rozwiazujacym wszystko jest format i od nowa heh ale niestety nie moge czegs takiego zrobic bo trwa sesja a komputer jest mi potrzebny i najlepiej bylio by poprawic to jesli sie da bez foprmata.

Dziekuej za wszelkie odpowiedzi :)

Odpowiedzi: 1

• Panel sterowania-> Opcje folderów-> Widok odznacz Automatycznie wyszukaj foldery sieciowe i drukarki.
  • podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> eventvwr.msc
  • start-> uruchom
cokies
%temp%
temp
prefetch
usuń wszystko co jest w/w folderach, najlepiej zrób to w trybie awaryjnym.
  • start-> uruchom-> chkdsk /f
  • start-> uruchom-> sfc /sannow
  • Zrób defragmentacje dysku
  • Oczyść rejestr jv16PowerTools

Został widocznie usunięty protokół HTTP, prawdopodobnie jest to winna jakiegoś syfu, a więc proszę podać LOG z Hijack This

kamaa
Dodano
07.02.2007 10:40:44
Uosho
Dodano:
06.02.2007 19:33:35
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1