Problem z systemem, proszę o pomoc

Witam,
Mam problem z win XP, już któryś raz z rzędu komputer nagle sie spowalnia bardzo długo sie ładuje przy uruchamianiu i logowaniu dzwięk w komputerze strasznie sie chaczy i przerywa nie idzie nic zrobic. Skanowałem system i niema żadnych wirusów jako zabezpieczenie do komputera używam Norton Internet Security 2005 i nic mi nie wykrył adWare SE pro też nic nie wykrywa, nieraz po resetowaniu zatrzymuje sie na samym początku i nie może znaleśc dysku dopiero po następnym resecie się włancza.
Do tej pory używałem przywracania systemu wtedy wracało wszystko do pożądku jednak dosyc często sie to powtaża. Co może byc nie tak?? Proszę o jakieś podpowiedzi co robi jakiego używac programu i co może by przyczyną takiego zachowania

Odpowiedzi: 2

unkn0wn:
bardzo długo sie ładuje przy uruchamianiu używam Norton Internet Security 2005

a może Norton ci trzyma i dlatego długo się ładuje system
 a jaka konfiguracja komputera może mało pamięci
 zrób porządek na dysku
 przeprowadz defragmentację dysku
pousuwaj zawartość folderów TEMP
i doczytaj o optymalizacji systemu http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989
ford_mondeo
Dodano
20.06.2006 12:34:39
Sprawdź tryb pracy napędów - dyski, czytniki. Zajrzyj do eventvwr.msc i zobacz czy nie ma błędów z HDD?CD-Rom związanych, a przy okazji i innych.
Zobacz czy tasmy sygnałowe - płyta-napędy się są uszkodzone.
Otwórz managera zadań i zobacz czy jakiś proces/procesy nie biora za dużo zasobów - pamięć, czas procesora.
Tyle udąło mi się z Twoich informacji wyłuskać.
Rebe
Dodano
20.06.2006 10:31:22
unkn0wn
Dodano:
20.06.2006 00:40:37
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1