Problem z synchrinizowaniem zegara Windows :(((
Siema !
Mój zegar od jakiegoś czasu przestał sie aktualizować przez neta .. Pisze źe wystąpił błąd podczas synchronizacji time.windows.com lub time.nist.gov. Teraz mój zegar jest niedokładny... Czym to moźe być spowodowane ? Kiedyś sam sie aktualizował ... A teraz ... ?
Szukałem w wyszukiwarce ale tam nic nie było :(
Mój zegar od jakiegoś czasu przestał sie aktualizować przez neta .. Pisze źe wystąpił błąd podczas synchronizacji time.windows.com lub time.nist.gov. Teraz mój zegar jest niedokładny... Czym to moźe być spowodowane ? Kiedyś sam sie aktualizował ... A teraz ... ?
Szukałem w wyszukiwarce ale tam nic nie było :(
Odpowiedzi: 5
2–klik na zegarku i tam znajdziesz zakladke "czas z internetu" sprawdz co tam jaest powstawiane ja mam "time.windows.com" znajdziesz tam tez pomoc.....
ar2rek:
Witaj.
Sprawdzilem u siebie i teź mam ten sam problem. Przy próbie aktualizuj teraz zgłasza źe serwer RPC nie dostępny.
Wyłączyłem wszystkie antywirusy/firewalle/itp i ciągle nic.
Moje poł. z netem to neostrada–>router–>komp[/b]
Na routerze firewall tez wyłączyłes?
Witaj.
Sprawdzilem u siebie i teź mam ten sam problem. Przy próbie aktualizuj teraz zgłasza źe serwer RPC nie dostępny.
Jakiego masz antyvirusa? Avasta? To kliknij PPM na jego ikone, tą przy zegarze i Zatrzymaj ochronę dostepową. Teraz jeszcze raz zaaktualizuj czas z time.windows.com i ponownie włącz Ochrone dostepową. Jeśli masz innego antyvira to spróbuj analogicznie.
Nic nie znalazłem. Moźe macie jakieś pomysły ?
Strona 1 / 1