Problem z sp2
Do tej pory wszystko działało dobrze. a od kilku dni przestał mi działać Internet po lanie. Gdy podłączam sie przez modem działa, natomiast po lannie otwierają sie tylko niektóre strony np www.centrumxp.pl otworzy sie ala na forum juź nie wejdę. Nakładka systemu bez sp2 pomogła internet działał natomiast po intalacji sp 2 wszystko powruciło do stanu opisanego powyźej
Odpowiedzi: 3
Albo sprobuj tego fixa –> http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html albo trzeba bedzie pogrzebac przy MTU. Posty o MTU znajdziesz w dziale Sieci. Uzyj do tego wyszukiwarki forumowej.
myślę źe nie jest to wina sieci bo inny komputer który podłączałem działa odinstalowanie połączeń sieciowych i ponowna ich instalacja nic nie dają. przeglądarka nie daje źadnych komunikatów tylko standard źe nie moźe otworzyć strony, ale tak jak zaznaczyłem powźej niektóre strony otwierają się tak jak by zostało włączone jakieś filtrowanie wyłączenie zapory xp teź nie pomaga
Zadnych komunikatow ? Co pokazuje przegladarka ?
Sprobuj wywalic wszystko z wlasciwosci polaczenia – protokoly, klienta, itp., odinstaluj sterowniki sieciowki w menedzerze urzadzen i zrestartuj komputer.
W jaki sposob laczysz sie po tym LANie ? Jakas siec osiedlowa ?
Sprobuj wywalic wszystko z wlasciwosci polaczenia – protokoly, klienta, itp., odinstaluj sterowniki sieciowki w menedzerze urzadzen i zrestartuj komputer.
W jaki sposob laczysz sie po tym LANie ? Jakas siec osiedlowa ?
Strona 1 / 1