problem z sp2!!!!!!!!!

mam problem– na sp2 nie działająmi gry domyslnie tworzone na win 95. wyłaczają się po chwili albo w ogóle nie włacza się instalacja. znalazłem gdzieś by ściągnąć windows application compatibility toolkit, zainstalowałem ale za bardzo nie wiem co z tym zrobić, wydaje mi się, źe to program raczej do działania po sieci między róźnymi systemami. moźe mi ktoś pomóc? na windows xp pro bez sp wszystkie gry działały cacy i nie jest to tylko mój problem bo u kumpli występuje ten sam kłopot. moge podać treść błędu który wyskakuje: an privileged instruction was executed at address 004d5f0c

Odpowiedzi: 4

Odpalić, znaczy zainstalować? Mi udało się zainstalować poprawkę w formacie sbd poleceniem:
sdbinst.exe C:\Windows\AppPatch\mktv2.sdb
Poprawka dotyczyła Mortal Kombat Trilogy
Sama gra teź mi działa
WICIOwiec
Dodano
20.08.2005 20:52:54
problem w tym, źe patche umoźliwiające grę pod xp to pliki w formacie .sdb , które wgrywa się do katalogu addpatch w katalogu windowsa, tylko, źe po zainstalowaniu sp2 tych plików nie da się odpalić. próbowałem opcji zgodności z innymi systemami ale nic nie pomogają :(
liro'
Dodano
20.08.2005 18:05:22
1. A co to za gry? Nieraz rozwiązania tworzone są do poszczegulnych gier niezaleźnie.
2. Sprawdź czy na stronie M$ czy przypadkiem nie wydali jakiejś poprawki rozwiązującej problem z kompatybilnością.
3. Zakładam, źe próbowałeś włączyć opcje zgodności...
WICIOwiec
Dodano
20.08.2005 03:19:51
co nikt nie wie? nie moge tez konfigurowac plików .sdb a na xp bez sp2 dało się bez problemów :(
liro'
Dodano
19.08.2005 16:08:51
liro'
Dodano:
18.08.2005 22:46:53
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1