Problem z skanerem !!!!!!!
Mam skaner podłączony do komputera przez port USB. Po pierwszym włączeniu komputera z nowym skanerem system sam go wykrył i zainstalował. Gdy uruchomiłem go ponownie wyskoczył błąd – nie moźna nawiązać połączenia ze skanerem USB. Próbowałem zainstalować sterowniki firmowe skanera, ale i to nie pomogło. Mam Windows 98 i co mam zrobić?
Odpowiedzi: 2
jaki skaner i jaka płyta bo jakiedys miałam takia problem
skaner plustek a plyta asusa na chipsecia sis
musialam skaner podłaczyc u syna w pokoju
okazało sie źe płyta na tym chipsecie nie ma odpowiedniego asilania na usb jakie powinno byc do skanera a inne urzadzenia na usb dzialają
skaner plustek a plyta asusa na chipsecia sis
musialam skaner podłaczyc u syna w pokoju
okazało sie źe płyta na tym chipsecie nie ma odpowiedniego asilania na usb jakie powinno byc do skanera a inne urzadzenia na usb dzialają
Czy scaner pracował na tym kompie i jest sprawny.
Wyjmij wtyczke scanera z portu USB.
Odinstaluj oprogramowanie i stery scanera,restart kompa.
Sprawdz czy porty USB pracują prawidłowo w menadzeźe urządzeń.
Weź płyte CD do scanera i zainstaluj oprogramowanie,program moźe teraz wymagać podłączenia scanera to podłącz jak nie zrób restart kompa i podłącz włączony scaner do kompa,komp powinien wykryć i zainstalować scaner i oprogramowanie.
Jak nic sprawdź scaner na innym kompie.
Stery i oprogramowanie napewno do tego scanera i systemu masz.
Wyjmij wtyczke scanera z portu USB.
Odinstaluj oprogramowanie i stery scanera,restart kompa.
Sprawdz czy porty USB pracują prawidłowo w menadzeźe urządzeń.
Weź płyte CD do scanera i zainstaluj oprogramowanie,program moźe teraz wymagać podłączenia scanera to podłącz jak nie zrób restart kompa i podłącz włączony scaner do kompa,komp powinien wykryć i zainstalować scaner i oprogramowanie.
Jak nic sprawdź scaner na innym kompie.
Stery i oprogramowanie napewno do tego scanera i systemu masz.
Strona 1 / 1